Kaikki suomalaiset MM-tempon finaaliin

Tarkkuussuunnistajien MM-urakka alkoi Ruotsissa tänään aamupäivällä aurinkoisessa säässä käydyllä tempon karsinnalla. Karsinnan erävoiton ottivat vuoden 2014 tempon MM-kultamitalisti, norjalaiset Martin Jullum ja vuoden 2015 tempon MM-pronssimitalisti, niin ikään norjalainen Sonde Ruud Bråten. Jullum oli karsinnassa aivan ylivoimainen ja hän lähteekin vahvana ennakkosuosikkina iltapäivän finaaliin.

Suomalaisittain MM-tarkkuussuunnstukset alkoivat lupaavasti. Kaikki viisi urheilijaa tekivät merenrannan läheisyydessä käydyssä karsinnassa hallittuja suorituksia ja selvittivät tiensä iltapäivän finaaliin. Parhaiten suomalaisista selviytyi vuoden 2013 tempon maailmanmestari Pinja Mäkinen, joka oli eränsä toinen ja tempon hallitseva maailmanmestari Antti Rusanen, joka oli oman eränsä kolmas. Muutkin suomalaiset selviytyivät radasta erinomaisesti, sillä kaikki viisi olivat erän kahdeksan parhaan joukossa. Molemmista karsintalohkoista pääsi 18. parasti finaaliin.

– Finaalissa kilpailu alkaa alussa ja odotukset ovat korkealla. Suomalaisten täytyy kuitenkin laittaa kaikki peliin, jos haluaa voittaa melkein kotimaastoissaan kilpailevat norjalaiset, Suomen joukkueenjohtaja Hannu Niemi pohdiskeli.

– Tsemppimielellä mennään finaaliin. Hölmöt virheet pois, mutta muuten haussa on samantasoinen suoritus kuin aamupäivän karsinnassa, oman eränsä kuudenneksi suoriutunut Sami Hyvönen pohdiskeli.

Tempon finaali käydään iltapäivällä klo 15 alkaen Suomenaikaa.

Lisätietoa kisasivuilta

Tulokset, tempo karsinta

Erä 1: 1) Martin Jullum NOR 118.5, 2) Pinja Mäkinen FIN 164, 3) Martin Fredholm SWE 169, 4) Lennart Wahlgren SWE 210, 5) Dušan Furucz SVK 219,
6) Krešo Keresteš SLO 256, … 8) Anna Jacobson FIN 261

Erä 2: 1) Sondre Ruud Bråten NOR 172.5, 2) Alessio Tenani ITA 176, 3) Antti Rusanen FIN 186, 4) Lauri Mäkinen FIN 199, 5) Marit Wiksell SWE 209, 6)
Sami Hyvönen FIN 224