Pinja Mäkiselle tempon MM-pronssia

Suomi avasi mitalitilinsa tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuissa ja tempossa, jossa Pinja Mäkinen otti hienosti pronssia. Kilpailu kärkisijoista oli tiukka ja yhden virheen kilpailussa tehnyt Mäkinen hävisi voittajalle, kultaa napanneelle Norjan Lars Jacob Waalerille 17,5 sekuntia. Waalerin nousu voittajaksi oli pienoinen yllätys, sillä mies oli aamun karsinnan 17. ja siten eränsä toiseksi viimeinen finaaliin päässeistä. Kulta oli norjalaisen ensimmäinen henkilökohtainen mitali MM-tasolla. Hopeaa otti kokenut MM-mitalisti, Ruotsin Maaret Wiksell, jolle nyt saatu mitali oli kolmas hopea MM-temposta.

Nyt saavutettu mitali oli Mäkisen kolmas MM-tasolla. Mäkinen on voittanut tempon maailmanmestaruuden 2013 ja tempon MM-pronssia 2014.

– Kyllä mitali tyydyttää, vaikka minulla jo maailmanmestaruus onkin. Tavoitteenani oli vastata vasta, kun tiedän vastauksen ja onnistuin tässä melko hyvin. Yksi hätäinen virhe helpohkolla rastilla tuli, mutta uskon tehneeni kokonaisuutena omantasoiseni suorituksen ja tänään kaksi oli parempia, Mäkinen arvioi suoritustaan.

Päivän kilpailu käytiin aurinkoisessa kelissä Ruotsin koillisrannikolla. Finaali koostui viidestä tehtäväpisteestä, joissa jokaisessa oli ratkaistavana kuusi tehtävää. Kilpailijoiden tulos kertyy rasteilla ratkaisuun käytetystä ajasta sekä mahdollisista vääristä vastauksista koostuvista virhepisteistä.

– Finaali oli hyvä sekoitus metsärasteja ja puistoaluetta ja tarjolla oli monenlaisia tempotehtäviä. Tehtävät olivat haastavia ja niissä vaadittiin tiukkaa suorituksenhallintaa ja malttia tehdä harkittuja ratkaisuja. Aamulla sain varmuutta siihen, että voin ottaa tarvittavan ajan ratkaisuihin ja se riittää aika korkealle, Mäkinen kertoi päivän kilpailusta ja karsinnan toisen sijan tuomasta varmuudesta.

Mäkinen kiitteli myös sitä, että finaaliin lähdettiin niin, että karsinnan tulos ei enää vaikuttanut finaalisijoituksiin.

– Minua helpottaa henkisesti se, finaaliin lähdetään tyhjältä pöydältä. On helpompi löytää flow ja ilo tekemiseen, kun ei tarvitse turhaa puristaa mailaa, Mäkinen pohdiskeli.

Muista suomalaisista Lauri Mäkinen oli seitsemäs, Antti Rusanen kahdeksas, Anna Jacobson 15. ja Sami Hyvönen 21.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona käytävällä tarkkuussuunnistusen 1. päivällä.

Lisätietoa kisasivuilta

pinja_mitali

 

Tulokset, MM-tempo, Ruotsi

1) Lars Jacob Waaler NOR 243,5, 2) Marit Wiksell SWE 256,5, 3) Pinja Mäkinen FIN 262, 4) Iva Lovrec CRO 280.5, 5) Krešo Keresteš SLO 288, 5) Remo Madella ITA 288, 7) Lauri Mäkinen FIN 316.5, 8) Antti Rusanen FIN 317.5, … 15) Anna Jacobson FIN 358,5, 21) Sami Hyvönen FIN 384