Airila komeasti kahdeksas MM-keskimatkalla

Suomen miehillä oli hieno päivä suunnistuksen MM-keskimatkalla Ruotsin Tanumissa. Hannu Airila ja Fredric Portin raivasivat tiensä kymppikärkeen: Airila oli kisan kahdeksas ja Portin kymmenes. Sijoitus oli molempien uran paras MM-tasolla, sillä Airila oli 2012 Sveitsissä 11. ja Portin on ollut kahdesti 14.

Miesten keskimatkan voitti Sveitsin Matthias Kyburz, joka kukisti Norjan Olav Lundanesin 14 ja Sveitsin Daniel Hubmannin 23 sekunnilla. Airila jäi kärjestä kaksi minuuttia ja Portin hänestä kolme sekuntia enemmän.

– Sekunnit pomppivat mukavasti, hyvä näin päin. Kisa tuntui sekä hyvältä että pahalta samaan aikaan. Fyysisesti olin tiukoilla koko ajan, mietin matkalla, riittääkö vauhti. Suunnistus sujui hyvin, yksi pieni reitinvalintavirhe tuli 11:nnellä rastilla, Airila kertasi kisaa maalissa.

Kalevan Rastin mies puhkui syystäkin tyytyväisyyttä kisan jälkeen.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, että pystyin tekemään kauden parasta työtä tärkeimmässä paikassa. Alussa oli pientä varmistelua, mutta sitten se lähti rullaamaan, Airila myhäili.

Kymmenenneksi sijoittunut Portin oli puolestaan suoritukseensa pettynyt.

– Päällimmäisenä on pettymys, vaikka kisassa oli sekä hyvää että huonoa. Lopussa seilasin liikaa, eikä meno ollut riittävän päättäväistä. Suunnistuksessa tuli liikaa eroa. Tiedän, että osaan paremmin, ja siksi olen pettynyt, selvitti Portin.

MM-ensikertalainen Miika Kirmula oli 27:s. Hän jäi kärjestä 4.37.

– Alussa jännitti paljon, mutta sitten lähti sujumaan. Harmittaa virhe, joka tuli ennen kilpailukeskuksessa käyntiä, kun lähdin aidan viertä ja virhettä tuli noin 40 sekuntia, Kirmula kertoi.

Suomen miesten hyvästä kokonaispanoksesta kertoo se, että viimeksi 2011 MM-pitkällä matkalla Suomi on saanut kaksi miestä kymppisakkiin.

Tulokset, MM-keskimatka, miehet, Ruotsi

1) Matthias Kyburz SUI 37.09, 2) Olav Lundanes NOR 37.23, 3) Daniel Hubmann SUI 37.34, 4) Thierry Gueorgiou FRA 37.44, 5) Lucas Basset  FRA 37.51, 6) Magne Daeli NOR 38.21 …, 8) Hannu Airila FIN 39.18, 10) Fredric Portin FIN 39.21, 27) Miika Kirmula FIN 41.46