Teini hienosti kuudes MM-keskimatkalla

Marika Teini oli paras suomalainen MM-suunnistuksen keskimatkalla Ruotsin Tanumissa. Teini sijoittui kuudenneksi Ruotsin Tove Alexanderssonin voittamassa kisassa. Norjan Heidi Bagstevold otti hopeaa 35 sekuntia  ja Venäjän Natalia Gemperle (ent. Vinogradova) pronssia 38 sekuntia Alexanderssonia hitaampana. Teini jäi kultamitalista 1.49, mutta oli tyytyväinen uransa parhaaseen MM-sijoitukseen.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat: olisin toivonut normaalin päivän loppuvetoa, mutta nyt tuli vain hiipuminen. Taidollisesti kisa oli hyvä, eikä virheitä tullut, sain suunnistukseen hyvän tsempin, Teini pohti kisan jälkeen.

EM-kisoissa keskimatkan pronssia ottanut Teini lähti hakemaan mitalia myös ensimmäisestä MM-kisojen maastokisastaan.

– Mitalin olisin täältä halunnut, mutta tänä vuonna kunto ei henkilökohtaiseen mitaliin riittänyt. Kaksi kertaa kymppisakkiin on kuitenkin ihan hyvä ja siihen voi olla tyytyväinen, sprintissä kahdeksanneksi sijoittunut Teini summasi.

Teinin lisäksi kymppisakkiin saatiin ”suomalaisväriä”, kun Angelniemen Ankkuria edustava Kanadan Emily Kemp oli neljäs 15 sekuntia mitalipallilta.

Selkävaivoista kärsinyt Merja Rantanen oli keskimatkalla 12. Alun virheiden jälkeen rytmi löytyi, ja hän eteni loppumatkan kärjen tahtiin. Eroa kärkeen kertyi lähes kolme minuuttia.

– Alussa oli liian kuuma pää, ja nyt pettymys on suuri. Puolivälissä oli jo fyysisesti tosi rankkaa, Rantanen tunnusti pettyneenä.

Saila Kinni oli maalissa sijalla 21. yli neljä minuuttia kärjen jälkeen.

MM-kilpailut jatkuvat torstaina MM-pitkän matkan kilpailulla.

Täydelliset tulokset ja lisätietoa MM-kisasivuilta

Tulokset, MM-keskimatka, Ruotsi

1) Tove Alexandersson SWE 33.57 , 2) Heidi Bagstevold NOR 34.32, 3) Natalie Gemperle RUS 34.35, 4) Emily Kemp CAN 34.50, 5) Maja Alm DEN 35.24, 6) Marika Teini FIN 35.46, 12) Merja Rantanen FIN 36.47, 21) Saila Kinni FIN 38.05