Mäkinen paras suomalainen MM-tarkkuussuunnistuksessa

Pinja Mäkinen  onnistui hienosti MM-tarkkuussuunnistuksen toisena päivänä ja oli yhtä aikarastilla tehtyä virhettä lukuunottamatta muuten puhtaalla suorituksella MM-kilpailun kuudes. Päivän kilpailu käytiin kahdessa osassa, joista ensimmäinen oli avointa tuulivoimala-aluetta. Loppuosa taas oli peitteisempää metsää.

– Alkuosa oli selkeää, mutta lopussa meinasi tulla kiire, vaikka olin säästellyt aikaan loppuosaan.  Sen verran  hyvin aika kuitenkin riitti, että sain kaikki rastit oikein, Mäkinen kertoi.

Sijoitus on Kooveeta edustavan naisen paras MM-tasolla tarkkuussuunnistuksessa. Aikaisemmin viikolla Mäkinen sai jo kaulaansa tarkkuussuunistuksen temposta pronssia.

– Podiumpaikkaan voi olla tyytyväinen. Aikarastilla samaistin olinpaikkani väärin ja mietin ensimmästä tehtävää kauan. Virheestä huolimatta mitali ei ollut lähellä ja vaikka olisin onnistunut aikarastilla, se olisi ollut vaan sijan parannus, Mäkinen pohdiskeli päivän virhettä ja sen vaikutuksia tuloksiin.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kultaa voitti täysin puhtaalla suorituksella ruotsalainen Martin Fredholm ennen yhden virheen tehnyttä Norjan Martin Jullumia. Pronssille nousi Latviaa edustava Janis Ruksans. Muista suomalaisista Antti Rusanen oli 9. ja Martti Inkinen 31.

Paralympiasarjassa paras suomalainen oli toisena päivänä onnistunut Kari Pinola, joka oli 9. Pekka Seppä oli 11. ja Tuoma Markelin 24. Voiton otti Ruotsin kokenut mitalimies Michael Johansson. Hopealle yhden pisteen erolla nousi Venäjän Pavel Shmatov ennen Ruotsin Ola Janssonia.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut päättyvät lauantaina käytävään kolmiosuuksiseen viestiin. Suomen viestijoukkueet julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoa kilpailuista

Tulokset, MM-Tarkkuussuunnistus, Ruotsi

Avoin sarja: 1) Martin Fredholm SWE 48/40,5, 2) Martin Jullum NOR 47/34,5, 3) Janis Ruksans LAT 47/44, 4) Stig Gerdtman SWE 47/47,5, 5) Marit Wiksell SWE 47/91, 6) Pinja Mäkinen FIN 47/112,5, 9) Antti Rusanen FIN 46/92,5, 31) Martti Inkinen FIN 43/133,5

Paralympiasarja: 1) Michael Johansson SWE 45/74,5, 2) Pavel Shmatov RUS 46/122, 3) Ola Jansson SWE 45/445, 4) Jana Kostova CZE 44/66, 5) Vladislav Vovk UKR 43/66,5, 6) Sören Saxtorph DEN 42/89,5 … 9) Kari Pinola FIN 38/53,5, 11) Pekka Seppä FIN 39/160, 24) Tuomo Markelin FIN 33/223