Suomi kolmas pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviestissä

Suomi sijoittui kolmanneksi pyöräsuunnistuksen Ranskan maailmancupin viimeisessä osakilpailuissa, Mulhousessa ajetussa sekaviestissä. Suomen joukkueessa pyöräilivät Ingrid Stengård, Jussi Laurila ja Pekka Niemi.

Suvereenin voiton kilpailussa otti Ranska joukkueella Gaelle Barlet, Yoann Garde ja Baptiste Fuch. Ranskalaiset pääsivät muilta karkuun jo ensimmäisellä osuudella ja saivat pidettyä kisakumppanit takanaan läpi viestin. Hopealle nousi toisella osuudella eroa muihin tehnyt Venäjä, joukkueella Svetlana Poverina, Valeri Gluhov ja Anton Foliforov.

Jos kärkipaikat olivat selkeitä, taistelu pronssimitalista oli tiukkaa loppuun asti. Vielä osuudelle lähdettäessä kolmannesta sijasta taistelivat Suomen lisäksi Sveitsi ja Itävalta. Osuus eteni tasaisesti, mutta Suomen Pekka Niemi sai kirittyä eroa kilpakumppaneihin. Ensin jäi Itävalta ja sijoitus alkoi varmistua, kun Sveitsin edustaja, muutaman päivän takainen maailmancupin pitkän matkan mestari, Simon Brändli sortui virheisiin.

Lopulta erot maalissa olivat selkeät. Suomi hävisi ranskalaisille vajaan neljä minuuttia, mutta oli yli kaksi minuuttia neljänneksi sijoittuneita itävaltalaisia nopeampi.

– Viesti oli jännittävä ja kolmannesta sijasta oli tiukka taistelu. Pekka Niemi pystyi hyvään suoritukseen ja varmisti Suomelle kolmannen sijan. Kaikki joukkueessa olivat hyvin tyytyväisiä, päävalmentaja Jukka Niemi kertoi.

Sekaviestistä saavutettu pronssi oli parasta, mitä maailmancupin kierrokselta jäi tällä kertaa käteen.

– Heti, kun päästiin tutumpaan maastoon, tulokset alkoivat olla tasonmukaisia. Kokonaisuutena kisat menivät alakanttiin, kun tuo viinitarha-ajelu ei meiltä oikein sujunut, Niemi tiivistää kisaviikonlopun saldoa.

Alustavat tulokset, pyöräsuunnistuksen maailmancup, sekaviesti 16.5. Ranska

1) Ranska 2.44.38 (Gaelle Barlet, Yoann Garde, Baptiste Fuch), 2) Venäjä 2.45.36 (Svetlana Poverina, Valeri Gluhov, Anton Foliforov), 3) Suomi 2.48.34 (Ingrid Stengård, Jussi Laurila, Pekka Niemi), 4) Itävalta 2.49.57 (Marina Reiner, Kevin Haselsberger, Andreas Waldmann), 5) Sveitsi 2.51.28 (Maja Rothweiler, Beat Schaffner, Simon Brändli), 6) Tsekki 2.51.35 (Marie Bezinova, Radek Laciga, Marek Pospisek)

Lisätietoa: www.mtbo2016.fr/en/welcome-2/