Hiihtosuunnistuksen maajoukkueeseen yhdeksän urheilijaa

Hiihtosuunnistuksen maajoukkueeseen on nimetty yhdeksän urheilijaa. Ryhmä on kasvanut viime vuodesta, sillä naisissa Salla Koskela ja miehissä Tero Linnainmaa ja Jyri Uusitalo lunastivat paikkansa kauden hyvillä suorituksilla maajoukkueessa.

Maajoukkueen kanssa harjoittelevan leiriryhmän kokoonpano on pysynyt hyvin samankaltainen kuin aikaisempina vuosina. Tänä vuonna mukaan on kuitenkin noussut kolme uutta ensimmäistä kauttaan aikuisissa hiihtävää nuorta: RasTiimin Anssi Koirikivi, SK Pohjantähteä edustava Samuli Schroderus ja Saloisten Reippaan Noora Räisänen.

Hiihtosuunnistuksen uutena päävalmentajana on aloittanut entinen huippuhiihtosuunnistaja Jarkko Urpalainen. Nuorten valmentajana jatkaa Tapani Partanen. Pienessä lajissa tehdään nyt ja jatkossa tiivistä yhteistyötä läpi ryhmien. Luvassa on muun muassa kuukausittain järjestettäviä yhteisleirejä.

– Leiriryhmää voisi oikeastaan kutsua alle 25-vuotiaitten talenttiryhmäksi, sillä se koostuu pääosin näistä nuorista hiihtosuunnistajista. Pyrimme harjoittelemaan yhdessä kaikkien ryhmien kanssa. Harjoituksia on suhteellisen työlästä järjestää, joten parempi on, että niihin osallistuu yhdeksän urheilijan sijaan 30. Yhteisleirityksellä saadaan myös paljon muuta synergiaetua, Jarkko Urpalainen pohdiskelee.

Tulevan kauden menestyspaikkoja on helmikuun alussa järjestettävät aikuisten EM- ja nuorten MM-kotikisat Imatralla sekä maaliskuun alussa käytävät aikuisten MM-kilpailut Venäjällä.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2016–2017

A-maajoukkue
Naiset: Mira Kaskinen Ulvilan Ura, Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Milka Reponen Haapamäen Urheilijat, Marjut Turunen SK Vuoksi
Miehet: Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi

Leiriryhmä
Naiset: Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat, Noora Räisänen Saloisten Reipas, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat
Miehet: Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Aleksi Karppinen SK Pohjantähti, Anssi Koirikivi RasTiimi, Tommi Reponen Suunta Jyväskylä, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Samuli Schroderus SK Pohjantähti, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä

Nuorten talenttiryhmä (17–20-v.)
Tytöt: Veera Klemettinen Suunta-Jyväskylä, Maiju Kovanen Suunta-Jyväskylä, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura, Henna Pylvänäinen Kouvolan Suunnistajat, Siiri Saalo Keravan Urheilijat, Roosa Similä SK Vuoksi, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat
Pojat: Niklas Heikkilä Kouvolan Suunnistajat, Pyry Hyppölä Sotkamon Jymy, Tommi Härkönen Kajaanin Suunnistajat, Väinö Kotro Kymin Suunnistajat, Elmeri Toivanen Kouvolan Suunnistajat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Aapo Viippola Oulun Tarmo