Stengård mc-keskimatkalla seitsemäs

Suomalaiset jäivät pyöräsuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla Ranskan Guebwillerissä podium-paikkojen ulkopuolelle. Parhaiten selviytyi seitsemänneksi ajanut Ingrid Stengård. Hyvän suorituksen teki myös toista kautta aikuisissa pyöräileva Ruska Saarela, joka oli kymmenes.

Naisissa voitto meni kahdelle naiselle, kun britti Emily Benham ja Ranskan oma tyttö Gaelle Barlet kellottivat saman ajan.

– Olosuhteet olivat tänään vähän miellyttävämmät kuin aikaisemmin, sillä tänään oli ensimmäinen päivä kun ei satanut. Rata oli fyysisesti helpompi kuin eilen ja mutakin oli vähän kuivunut. Antonia Haga oli vielä varvauksessa tulossa kuuden parhaan joukkoon, mutta hän sortui loppulenkillä virheisiin, päävalmentaja Jukka Niemi kertoi päivän olosuhteista.

Miehissä maailmancupin keskimatkan voiton otti Venäjän Anton Foliforov, jolle Suomen Pekka Niemi hävisi n. 4 minuuttia. Niemen suoritusta hidasti edellispäivän paha kaatuminen. Niemi pystyi kuitenkin ajamaan lähes täyspainoisen suorituksen, vaikka alamäissä kättä pitikin varoa.
Anders Blomsterin tie päättyi pyörärikkoon.

– Pekka (Niemi) oli tänään suomalaisista varmaan tyytyväisin, kun pääsi maaliin asti ja ihan hyvälle sijalle. Muuten joukkue teki perussuorituksia. Turhan paljon tuli eroa kärkeen, mutta vielä ei vaan kulje tarpeeksi, Niemi pohdiskeli.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu maanantaina käytävällä sekaviestillä. Suomi lähtee kilpailuun kolmella joukkueella, joista tuloksissa lasketaan vain paras.

– Sekaviesiin käydään ihan erilaisessa maastotyypissä kuin nämä viikonlopun kilpailut. Vanhan kartan perusteella alue on tasaisempi ja siellä on vähemmän viinitarhoja, joten sen voisi olettaa olevan tutumpaa ja suomalaisille sopivampaa, Niemi ennakoi maanantain kilpailua.

Suomen joukkueet sekaviestiin:

1) Ingrid Stengård, Jussi Laurila, Pekka Niemi
2) Antonia Haga, Konsta Vanhanen, Anders Blomster
3) Ruska Saarela, Samuli Saarela, Sauli Pietikäinen

Lisätietoa: http://www.mtbo2016.fr/en/welcome-2/

Alustavat tulokset pyöräsuunnistuksen maailmancup, keskimatka, 15.5. Ranska

Naiset: 1) Emily Benham GBR 54.49, 1) Gaelle Barlet FRA 54.49, 3) Martina Tichovska CZE 55.25, 4) Maja Rotweiler SUI 56.28, 5) Svetlana Poverina RUS 57.58, 6) Laura Scaravonati ITA 58.12, 7) Ingrid Stengård FIN 58.34, 10) Ruska Saarela FIN 59.39, 15) Antonia Haga FIN 60.31, 29) Mona Lindroth FIN 66.54

Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 55.56, 2) Lauri Malsroos EST 56.56, 3) Andreas Waldmann AUT 57.03, 4) Vojteck Ludvic CZE 57.23, 5) Yoann Garde FRA 57.35, 6) Jiri Hradil CZE 57.53, Jonas Maiselis LTU 57.53,…, 14) Pekka Niemi 1.00.45, 20) Jussi Laurila FIN 1.01.54, 28) Konsta Vanhanen FIN 1.04.00, 32) Sauli Pietikäinen 1.05.23, 42) Samuli Saarela FIN 1.05.25, Anders Blomster kesk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail