Jukola pysyy Ylen kanavilla

Suunnistuksen vuotuinen suurtapahtuma Jukolan viesti pysyy lähivuodet Ylen kanavilla, sillä Yle, Suunnistusliitto ja Jukola-järjestäjät ovat sopineet Jukolan viestin televisioinnista vuosille 2017-19, jolloin Jukolan viestit järjestetään Joensuussa, Hollolassa ja Kangasalla. Edellinen 3-vuotinen sopimus kattaa vielä tulevan kesän Lappeenrannan Jukolan televisioinnin.

Yle on televisioinut Jukolan viestin tapahtumat läpi yön lähetyksinä vuodesta 2010 lähtien. Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki pitää Jukolan televisioinnin jatkumoa tärkeänä.

– Jukolan viestihän ei ole pelkästään huippu-urheilutapahtuma, vaan myös kulttuuritapahtuma, jonka tunnelman välittyminen Ylen kautta koko Suomen kansan nähtäville on erittäin hienoa. Jukolan viestin suosio on kasvanut koko ajan ja myös erilaiset aikuisten suunnistuskoulut ja Jukolakoulut ovat nyt suosittuja. Suunnistuksen kannalta Jukolan monivuotinen tv-sopimus on sikäli tärkeä, että näin varmistamme lajimme päätapahtuman näkyvyyden, korostaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.