Mikko Salonen ehdolla IOF:n varapuheenjohtajaksi

Suomi esittää Mikko Salosta Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) varapuheenjohtajaksi. Salonen on toiminut pitkään IOF:n luottamustehtävissä – ensin suunnistusryhmän puheenjohtajana ja sittemmin IOF:n hallituksen jäsenenä.

IOF:lle valitaan kolme varapuheenjohtajaa. Valinnat IOF:n johtoon tehdään elokuussa suunnistuksen MM-kisojen yhteydessä pidettävässä jäsenmaiden kongressissa. Salosen lisäksi varapuheenjohtajuutta tavoittelee kolme ehdokasta Mike Dowling Australiasta, Aleksei Kuzmin Venäjältä ja Astrid Waaler Kaas Norjasta, joista Dowling ja Waaler Kaas ovat myös nykyisiä varapuheenjohtajia.

Myös IOF:n puheenjohtaja vaihtuu kongressissa, kun nykyisin tehtävää hoitava Brian Porteous ei ole ehdolla. Ainoa ehdokas tehtävään on virolainen Leho Haldna. Hallituksen jäseniksi ehdokkaita on yhdeksän.