Ingrid Stengård pitkän matkan neljäs

Ingrid Stengård
Ingrid Stengård oli paras suomalainen Ranskassa. 

Karut sääolosuhteet hidastivat pyöräsuunnistajien kulkua maailmancupin avausena käydyllä pitkällä matkalla itä-Ranskan Guebwillerissä. Varsinkin loppupään urheilijat joutuivat kärsimään kovasta ukkos- ja raekuurosta, joka laski ilman lämpätilan jopa +8 asteeseen.

– Tänään oli tarjolla raskaat ja vaativat kilpailut. Maasto on hyvin jyrkkäpiirteistä ja korkeuserot ovat isoja. Pitkään jatkuneet sateet ovat tehneet teistä kuravelliä ja karut olosuhteet tekivät kisasta ylipitkän. Karmea ilma teki tulokset, päävalmentaja Jukka Niemi kertoi urheilijoille rankoista pitkän matkan olosuhteista ja harmitteli varsinkin kuuman ryhmän viimeisten urheilijoiden kärsineet sääolosuhteista.

Suomalaisittain pitkän matkan kilpailu sujuikin kahtiajakoisesti, kun sääolosuhteet, ongelmat pyörän kanssa ja paha kaatuminen pakottivat kolme urheilijaa keskeyttämään. Sen sijaan ilon aihetta toi neljänneksi suoriutunut kokenut urheilija Ingrid Stengård.

– Meitä onkolme urheilijaa 20 sekunnin sisällä eli sija olisi voinut yhtä hyvin olla kolmas tai viides. Neljäs on siten ihan ok. Aikamoinen seikkailu tämän päivän kilpailu oli, seikkailu-urheilijanakin tunnettu Stengård kertoili päivän matkasta.

Pitkän matkan rataa Stengård kiitteli, lukuunottamatta järjestäjien viinitarhojen keskelle järjestämiä rastisokkeloita.

– Tämä oli oikea pitkän matkan rata, jossa tarvittiin fysiikkaa ja reitinvalintaa. Sade oli tehneet osasta teistä vesirännejä ja polkukuvaukset olivat siten aika arpapeliä. Myös viinitarhojen keskellä oli tehty bingorasteja, joihin hukkasin useamman minuutin, mutta kyllä siellä muutkin ovat olleet retkellä, Stengård kuvaili viinitarhan identtisessä polkuviidakossa harhailua.

Suurin ongelma kilpailussa oli Stengårdin mukaan märän kelin aiheuttama rapa, joka tunkeutui karttamuovin allekin ja teki suunnistamisesta vaikeaa.

– Joka puolelle roiskuva muta haittasi kartanlukua. Jossain vaiheessa minulla ei ollut yhtään puhdasta kohtaa vaatteissa, jolla olisin pystynyt pyyhkimään karttamuovia. Onneksi oli vesipullo mukana. Ei tämä ihan normaalia pyöräsuunnistusta ollut, Stengård kertoi seikkailusta ja siitä, kuinka juomavedelle löytyi tällä kertaa uudenlainen käyttötarkoitus.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu sunnuntaina keskimatkalla ja maanantaina käytävällä sekaviestillä.

Lisätietoa: http://www.mtbo2016.fr/en/welcome-2/

Alustavat tulokset pyöräsuunnistuksen maailmancup, pitkä matka, 14.5. Ranska

Naiset: 1) Emily Benham GBR 2.03.45, 2) Gaelle Barlet FRA 2.05.42, 3) Reneta Paulickova CZE 2.08.23, 4) Ingrid Stengård FIN 2.08.31, 5) Maja Rotweiler SUI 2.08.41, 6) Ursina Jäggi SUI 2.09.41,…, 13) Ruska Saarela FIN 2.17.58, 20) Mona Lindroth FIN 2.25.40, Antonia Haga kesk.

Miehet: 1) Simon Braendlii SUI 2.22.34, 2) Anton Foliforov RUS 2.2.5.18, 3) Vojteck Ludvic CZE 2.25.55, …, 10) Anders Blomster 2.31.45, 31) Konsta Vanhanen FIN 2.43.23, 35) Jussi Laurila FIN 2.44.21, 44) Samuli Saarela FIN 2.55.08, Saui Pietikäinen kesk, Pekka Niemi kesk.