Seuraa maailmancupin finaaleja

Suunnistuksen kansainvälinen kilpailukausi päättyy loppuviikon aikana Sveitsin Arosassa kilpailtavaan maailmancupin finaalikierrokseen. Viikonlopun ohjelmassa on perjantaina pitkä matka, lauantaina keskimatka ja sunnuntaina sprinttiviesti.

Alppien ympäröimä Arosa ehti jo peittyä runsaaseen lumivaippaankin, mutta lumet sulivat ja kilpailijat pääsevät alkuperäisiin maastoihin lähes 2000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Suomi lähtee Sveitsin osakilpailuihin nuorten tulokkaiden raikastamalla joukkueella. Ensikertalaisia joukkueessa on kolme, Olli Ojanaho, Topi Raitanen ja Lotta Karhola, minkä lisäksi mukana on useita nuoria, joilla on urallaan vasta muutama arvokisastartti aikuisten puolella. Kokeneempaa kaartia cupissa suomalaisittain edustavat Mårten Boström ja Hannu Airila sekä Merja Rantanen ja Minna Kauppi.

Aikuisten maajoukkueessa ensimmäistä kertaa Sveitsissä esiintyvää nuorten MM-menestyjä Olli Ojanahoa ei nähdä vielä perjantain pitkällä matkalla. Myös Hannu Airila jättää pitkän matkan kisaan väliin ja keskittyy lauantain keskimatkalle. Jo aiemmin oli tiedossa, että Topi Raitanen starttaa Sveitsissä vain sunnuntain sprinttiviestiin.

– Hannu on keskimatkan erikoismies ja hän keskittyy lauantain kisaan täysillä. Olli puolestaan varmistaa vielä kunnon palautumisen viikonlopun pienen flunssan jäljiltä, kertaa maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini viilaukset perjantain kokoonpanoihin.

Maailmancupin kokonaiskilpailun kärkipaikkaa pitävät ennen finaalikierrosta Ruotsin Tove Alexandersson ja Sveitsin Daniel Hubmann. Molemmilla on selkeä johto seuraaviin, mutta viimeisen osakilpailun tuplapisteet voivat vielä sekoittaa kokonaiskilpailunkin pakkaa – tosin Alexanderssonin takana toisena oleva Tanskan Ida Bobach mahdollisesti suunnistaa vain keskimatkan.

Suomalaisista parhaissa asemissa ennen viimeisiä osakilpailuja ovat Mårten Boström (10.) miehissä ja Merja Rantanen (13.) naisissa.

Suomen joukkue

Maailmancupin kokonaiskilpailu

Järjestäjien kisasivuilta linkit live-tulospalveluun, GPS-seurantaan ja videolähetykseen.