Suomi maailmancupin finaaliin nuorella joukkueella

Suunnistuksen kansainvälisen kisakauden päättävä maailmancupin finaali juostaan lokakuun alussa 2.-4.10. Sveitsin Arosassa. Maailmancupin finaalikilpailut käydään 1600–2200 metrin korkeudessa. Tarjolla on kolme kilpailua: pitkä matka, keskimatka ja sprinttiviesti.

– Luvassa on perinteisiin Sveitsin maailmancupin finaaleihin nähden poikkeuksellisen haastavat kilpailut – niin teknisesti kuin fyysisesti. Joukkueena lähdemme hakemaan hyvän valmistautumisen kautta onnistumisia laajalla rintamalla, maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kertoo.

Suomen joukkueeseen on nimitetty kokeneiden urheilijoiden lisäksi poikkeuksellisen paljon nuoria lupauksia ja aikuisten maajoukkueen ensikertalaisia.

– Maailmancupiin valittiin kolme MM-kilpailuissa parhaiten menestynyttä miessuunnistajaa ja näiden seuraksi komeasti vallankaappauksen SM-pitkällä matkalla tehnyt nuorisoketju. Nuoret miessuunnistajat pääsevätkin nyt oikein isolla ryhmällä mittaamaan kansainväistä tasoaan ja pistämään jalkaa isompien ympyröiden oven väliin, Taini toteaa.

– Naisissa olemme liikkeellä kokeneemmalla kaartilla, mutta mukaan mahtui tälle kaudelle ison kehitysharppauksen ottanut Lotta Karhola, joka pääsee tekemään maajoukkuedebyyttinsä Sveitsissä, Taini paljastaa.

SM-pitkällä matkalla hopeaa ottanut Elias Kuukka matkustaa maailmancupin finaalin aikoihin sotilaiden MM-kilpailuihin Etelä-Koreaan, ja joutuu siis vielä odottamaan omaa maailmancup avaustaan. Pitkin syksyä kovia juoksutuloksia nakutellut, viikonlopun yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Suomen paidassa esiintyvä Topi Raitanen pääsee kokeilemaan siipiään sprinttiviestijoukkueessa.

Maailmancupin kisasivut

Maailmancupin tilanne

Maailmancup Sveitsi, 2.-4.10., Suomen joukkue

Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Mårten Boström IFK Lidingö, Tobias Henriksson OK Trian, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Olli Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Fredric Portin Halden SK, Topi Raitanen (sprinttiviesti) Helsingin Suunnistajat, Toni Saari Vaajakosken Terä

Naiset: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Minna Kauppi Lahden Suunnistajat -37, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot