Sveitsille miesten MM-viestikulta

Tero Föhr MM-viestin avausosuudella.
Tero Föhr MM-viestin avausosuudella.

Suomen MM-viesti ei sujunut suunnitelmien mukaan ja tuloksena oli 13:sta sija, lähes seitsemän minuuttia kultaa ottaneen Sveitsin perässä.

Suomen viestin aloitti Tero Föhr, joka teki tasaisen virheettömän suorituksen. Suomi oli vaihdossa 16. ja ero kärkeen oli 2,31. Kärjessä kulkivat Sveitsi, Valkovenäjä ja Itävalta.

– Virheitä ei juuri tullut. Vaikka ero kärkeen on iso, täytyy suoritukseen olla tyytyväinen. Hajonta puri ja välillä sai mennä ihan yksinään, Föhr pohti aloitusosuutta.

Toisella osuudella Fredric Portin nosti Suomen kahdeksanneksi, mutta ero kärkeen kasvoi yli neljään minuuttiin.

– Tein pari virheitä, jotka olivat yhteensä jonkun minuutin.  Ei ihan sitä, mitä olisin toivonut. Tälläisessa avoimessa maastossa ei saisi tehdä virheitä. Edessä ei näkynyt ketään ja yritin varmaan liikaa ottaa muita kiinni. Yritin ja yritin, mutta kulku, ei tuntunut hyvältä, ehkä juuri siksi, kun en saanut ketään näkynyt, radan keskiosassa hyvää vauhtia pitänyt Portin harmitteli maalissa.

Ankkuriosuudella Mårten Boström lähti takaa-ajamaan edellä olevia, mutta vauhti kostautui isoina virheinä. Välillä Boström myönsi olleensa aivan pihalla kartasta.

– Ekat rastit löytyivät niin hyvin, että tuli vähän liikaa lisättyä vauhtia. Lähtötilanne oli sellainen, että piti vähän riskillä lähteä. Kun virheitä alkoi tulla, hätäännyin enkä lopulta ymmärtänyt kartasta enää mitään, Boström ihmetteli seikkailujaan.

Viestin voitti läpi kilpailun kärjessä ollut Sveitsi, joukkueella Fabian Hertner, Daniel Hubmann ja Matthias Kyburz. Hopealle nousi aivan lopussa hienon kilpailun tehnyt Norja ja pronssia otti tällä kertaa ilman legendaarista Thierry Gueorgiota kilpaillut Ranska.

Päävalmentaja Taini oli pettynyt suomalaisten tulokseen.

– Meille tuli liikaa virheitä. Miesten MM-viesti on tosi kova peli ja virheitä ei saisi tulla, varsinkaan tällaisessa yksinkertaisessa kisassa, Taini pohdiskeli tulosta.