Suomi kuudes MM-sprinttiviestissä

more_w

Tanska voitti ensimmäisen MM-sprinttiviestin kultansa selvin sanoin ennen Norjaa ja Venäjää.

Suomen nelikko Jenny Patana, Severi Kymäläinen, Mårten Boström ja Merja Rantanen taistelivat itsensä MM-sprinttiviestin kuudenneksi.  Suomi paransi viime vuotista sijoitustaan kahdella pykälällä. Voittajana maaliviivan ylittänyt Tanska, johti kilpailua läpi viestin.

Suomen aloittajana toimi Jenny Patana, joka vaihtoi kymmenentenä 1.05 Tanskan Emma Klingenbergin jälkeen.

MM-ensikertalainen kertoi alun dyynimaaston tiheän heinikön hidastaneen etenemistä harmillisesti.

– Harmittaa, että jäin alussa pitkällä hajonnalla jonon hännille, sillä pusikossa ei päässyt ohi. Juoksu oli vähän pakkopuurtamista, Patana harmitteli suuremmitta virheittä sujunutta juoksuaan.

Toisella osuudella Severi Kymäläinen teki hyvän alun ja nosti Suomen jo kuudenneksi, mutta lopussa muut saivat kasvatettua eroa ja Suomi oli vaihdossa edelleen 10. Ero Tanskaa oli vaihdossa 1.19.

– Mielenkiintoisempaa suunnistusta kun eilen. Alussa tein hyviä reitinvalintoja, mutta lopussa olivat vaan nopeampia, Kymäläinen kertoi vaihdossa.

Kolmannella osuudella Mårten Boström väläytteli supervauhtiaan ja nosti Suomen jo viidenneksi 52 sekunnin päähän kärjessä tasatahtiin vaihtaneiden Tanskan ja Sveitsin perässä.

– Suoritus ei ollut ihan täysin puhdas ja yksi ohiajo tuli. Mukava oli juosta mies miestä vastaan, jälleen kulkuset jalassa kiitänyt Boström totesi.

Ankkuriosuudella MM-urakkansa sprinttiviestillä aloittanut Merja Rantanen ei pystynyt ihan parhaimpaansa ja teki pieniä virheitä. Venäjä ja Norja menivät menojaan, mutta edellä menneen Ranskan selän Rantanen kuitenkin nappasi ja Suomi oli maalissa kuudes 2.05 Tanskan perässä.

– Kyllä se harmittaa, kun kaksi naista menee ohi. En ollut ainakaan liian nopea. Sprintti ei tule ihan selkärangasta ja minulla menee kartan lukemiseen paljon aikaa. Tänään olisi tarvittu liikahtavampi jalka, Rantanen harmitteli.

Tanskan Maja Alm ratkaisi ankkuriosuudella sprinttiviestin kullan Tanskalle. Yhtä matkaa viimeiselle osuudelle lähtenyt Sveitsin Judith Wyder romahti peräti neljänneksi. Norjan toiseksi nostanut Anne M. Hausken Nordberg puolestaan näytti, että sprinttiviestissä voi nousta takamatkaltakin mitaleille.

Suomen päävalmentaja Juha Taini oli tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin ja kuudenteen sijaan, vaikka haaveissa siinsi myös mitali.

– Oman tasoisella juoksulla oltiin tänään kuudensia. Suoritukset olivat ihan hyviä ja erityisesti Mårtenin teki huippujuoksun. Mitali ei ole utopistinen, mutta tänään oltiin koko ajan vähän perässä, Taini pohdiskeli maalissa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail