Saarela ja Laurila pyöräsuunnistuksen mestarit

Samuli Saarela. Kuva: Harri Hytönen
Samuli Saarela.
Kuva: Harri Hytönen

Samuli Saarela ja Susanna Laurila ottivat pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan pääsarjojen mestaruudet Orimattilassa.

Miesten sarjassa Kokkolan Suunnistajien Samuli Saarela oli ylivoimainen mestari yli puolellatoista minuutilla ennen vahvasti aloittanutta OK Botnian Adré Hagaa ja Mäntsälän Urheilijoiden Juho Saarista. Kisa tarjosi pienipiirteistä suunnistusta crossiradan maastoissa ja moni suunnistaja sortui pieniin virheisiin. Yksi kisan ennakkosuosikki Jussi Laurila keskeytti kilpailun kun ensin katkesivat ketjut ja lopuksi hetki ketjujen korjauksen jälkeen puhkesi rengas.

Naisten kilpailussa kärkikolmikko kävi tiukan kamppailun mitaleista kun kukin kolmesta johti vuorollaan kilpailua. Jalasjärven Jalaksen Susanna Laurila nousi kisan lopussa mestariksi, OK Botnian Antonia Haga ajoi hopealle ja Kooveen Marika Hara pronssille.

Pyöräsuunnistukset jatkuvat huomenna Orimattilassa parikilpailuna käytävän SM-viestin merkeissä.

Tulokset
Miehet (15,7 km)

1) Samuli Saarela, Kokkolan Suunnistajat, 46.53, 2) André Haga, OK Botnia, +1.31, 3) Juho Saarinen, Mäntsälän Urheilijat, +2.04, 4) Konsta Vanhanen, Asikkalan Raikas, +2.12, 5) Pekka Niemi, Kankaanpään Suunnistajat, +3.10, 6) Miska Tervala, Rastivarsat, +4.25

Naiset (12,5 km)

1) Susanna Laurila, Jalasjärven Jalas, 39.59, 2) Antonia Haga, OK Botnia, +0.55, 3) Marika Hara, Koovee, +1.21,  4) Ingrid Stengård, OK Trian, +2.45, 5) Henna Saarinen, Koovee, +3.00, 6) Mervi Pesu, Rajamäen Rykmentti +5.31

Lisää aiheesta:
Kaikki tulokset
Järjestäjien kisasivut