MS Parma vei Nuorten Jukolan voiton

Kolmaskymmenes Nuorten Jukola suunnistettiin helteisessä Raaseporin Västerbyssä liki puolentoistatuhannen osanottajan voimin. Joukkueita oli 169, ja suomalaissuunistajien lisäksi paikalle olivat löytäneet muutamat innokkaat nuoret suunnistajat Virosta, Venäjältä ja Ruotsista. Nuorten lisäksi metsään päästettiin myös paikallisten seurojen nostalgiajoukkue ensimmäisestä Nuorten Jukolasta vuodelta 1986. Hienoista kilpailupuitteista vastasi OK Raseborg.

Tiukan kisan ja varsinaisen Suomi-Ruotsi -maaottelun päätteeksi kultamitalit saivat kaulaansa suomalaiset. MS Parma ja OK Ravinen kävivät tiukkaa kamppailua kärkipaikasta jokaisella osuudella – vielä ankkuriosuudellakin ankkurit kulkivat rinta rinnan, kunnes MS Parman ykkösjoukkueen ankkuri Akseli Ruohola sai jätettyä OK Ravinen Erik Hernen minuutin päähän. Pronssille kiri Espoon Suunnan ykkösjoukkue jääden vain pari minuuttia voittajista.

Maalissa voittajajoukkueen tunnelmat olivat riehakkaat, sillä vahva joukkue oli ehtinyt odottaa, mutta tiukassa taistossa myös jännittää voittoaan. Ankkuri Ruohola oli huojentunut voitosta.

– Lähtiessä oli paineita, kun tiesin tilanteen, mutta onneksi sain pidettyä pääni melko hyvin kylmänä, Ruohola totesi iloisena.

Vuonna 2016 Nuorten Jukola järjestetään Nurmijärvellä. Järjestäjäseurana toimii Rajamäen Rykmentti.

Epäviralliset tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail