Jari Turto ratkaisi aikarasteilla

SM-tarkkuussuunnistuksen tehtävien ratkaisussa oli suurennuslasi tarpeen. Kuvassa mestaruuden voittanut Jari Turto.
SM-tarkkuussuunnistuksen tehtävien ratkaisussa oli suurennuslasi tarpeen. Kuvassa mestaruuden voittanut Jari Turto.

Tarkkuussuunnistuksen SM-viikonlopun toisena kisapäivänä kilpailtiin normaalikilpailussa. Sen voitto ratkesi vasta aikarastilla, jossa nopein oli Kokemäen Kova-Väen Jari Turto. Hän ratkaisi näin voiton edukseen ennen Vetelin Urheilijoitten Jani Leppäniemeä ja Tuusulan Voima-Veikkojen Ari Tertsusta.

SM-kisa käytiin Kontiolahden Mustavaaran laskettelurinteessä. Kilpailussa oli yhteensä 44 rastia ja kolme tehtävää sisältänyt aikarastiasema. Mitalikolmikko teki ennen aikarasteja vain yhden virheen rinne- ja metsärasteilla.

Alkukilpailun (36 rastia) selvitti tarkimmin Petteri Suominen, jolla oli voiton avaimet käsissään vielä viimeisellä rastilla. Virhe siinä pudotti Suomisen viidenneksi. Jari Turto puolestaan hallitsi hermonsa mestarillisesti ja voitti sekunnin nopeammalla aikarastisuorituksellaan Leppäniemen.

Tarkkuussuunnistuksen SM-kilpailu, Kontiolahti

Tulokset: 1) Jari Turto KKV 43/14, 2) Jani Leppäniemi VetU 43/15, 3) Ari Tertsunen TVV 43/23, 4) Martti Inkinen RR 43/89, 5) Petteri Suominen MSParma 42/9, 6) Ari Uotila KKV 42/17.