Kuvat: Erik Borg

MM-rasteilla vuorossa viesti

Keskiviikkona suunnistuksen MM-kisoissa kilpaillaan viestit Pohjois-Skotlannin Darnawayssa. Suomi lähtee naisten viestiin yhtenä mitalisuosikkina joukkueella Saila Kinni, Merja Rantanen ja Minna Kauppi. Kolmikosta Rantanen voitti tiistaina MM-hopeaa keskimatkalla, mutta Kaupin ja Kinnin suoritukseen sujahti liikaa virheitä.

– Viestissä käännetään juna taas raiteilleen, suunnitteli päävalmentaja Juha Taini keskimatkan jälkeen.

Viime vuonna Italiassa viestimestaruutta juhli Sveitsi, jonka ykkössuunnistaja Judith Wyder joutui jättämään Skotlannissa väliin selkävaivojen takia sekä sprintin että keskimatkan. Viestin suurimpia ennakkosuosikkeja ovatkin Tanska, Ruotsi ja Suomi. Vuosi sitten Suomi oli viides. Yle televisioi naisten MM-viestin Yle Fem -kanavalla klo 16.00 alkaen.

Miesten viestiin Suomi lähtee kolmikolla Tero Föhr, Fredric Portin ja Mårten Boström. Föhr juoksee viestissä ainoan MM-matkansa. Portin ja Boström ovat jo MM-urakkansa Skotlannissa avanneet ja näyttäneet, että kulku on kohdillaan.

Miesten viestisuosikkeja ovat muun muassa Sveitsi ja Ruotsi- ja yllättäjäehdokkaitakin on useita. Yle televisioi miesten viestin Yle Fem -kanavalla klo 19.45 alkaen.

Kisasivut: www.woc15.org
IOF Live Center (maksullinen kisapäivinä). Kansainvälisen suunnistusliiton netti-TV ja GPS-seuranta: livecenter.orienteering.org