Boström sprintin neljäs

more_bostrom_netVain kolme sekuntia erotti Mårten Boströmin pronssimitalista, eikä maailmanmestaruuskaan ollut kuin seitsemän sekunnin päässä. Päällimmäinen tunne on tietenkin harmitus.

– Harmittaa, että annoin voiton avaimet toisille eilen. Jaloissa ei ollut enää mitään ja tottakai se vaikuttaa työskentelyyn, Boström manaili.

Suoritukseen mies on kuitenkin tyytyväinen ja katse kääntyykin kohti viikon loppupuolella juostavia maastomatkoja.

– Suunnistuksellisesti kisa oli hyvä, mutta onhan se mahdollista, että jonkun puskan olisi voinut kiertää toiselta puolelta. Puhdasta suoritusta lähdin hakemaan, ja hyvän finaalisuorituksen sain, vaikka mitali jäikin saamatta, Boström totesi.

Suomen toinen juoksija, Severi Kymäläinen hylättiin, sillä hän jätti leimaamatta kilpailukeskuksen läpi juoksun jälkeisellä yleisörastilla.

– Aika pieleenhän se meni, kun kisan helpoimman rastin jätin leimaamatta. Luin vain seuraavaa väliä, Kymäläinen manaili.

Miesten kisan voittoon juoksi Ruotsin Jonas Leandersson, joka kukisti vajaan kahden sekunnin erolla Sveitsin Martin Hubmannin ja neljällä sekunnilla Ruotsin Jerker Lysellin.

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini oli varsin tyytyväinen suomalaisten sprinttipäivään, sillä sekä Boström että Kauppi olivat pitkään kiinni mitalitaistelussa.

– Olimme oikealla sektorilla. Sekä Kaupin että Boströmin suorituksiin voi olla tyytyväinen, sillä mitalit olivat pienestä kiinni. Silti se sylettää, kun mitaleita ei tule, myönsi Taini sekuntien käännyttyä sprintissä suomalaisten tappioksi.

MM-kisat jatkuvat tiistaina keskimatkan finaalilla.

Täydelliset tulokset: www.woc2015.org