Kauppi niukasti mitalien ulkopuolelle

kauppi_netMM-sprinttifinaalista tuli sekuntitaistelu, joka kääntyi suomalaisittain ikävästi. Paras suomalainen, Minna Kauppi oli kuudes. Eroa pronssimitaliin jäi vain kolme sekuntia. Kilpailun voitti ylivoimaisin ottein Tanskan Maja Alm ajalla 13.32. Hopeaa otti ukrainalainen Nadia Volinska ajalla 14.12 ja pronssia Venäjän Galina Vinogradova 14.24.

Kauppi ei ollut kovin pettynyt suoritukseensa, vaikka ero pronssimitaliin olikin niin niukka.

– Virheitä ei tullut, mutta kyllä tuosta lopustakin olisi monta sekuntia saanut pois. Silloin, kun en ole ihan parhaimmillani, olen joku neljäs, tällä kertaa kuudenneksi sijoittunut nainen totesi maalissa.

– En osaa olla tyytymätön tähän, sillä jo se, että olen mukana näissä kilpailuissa on saavutus. Karsintaan verrattuna oli vähän laiskat jalat, mutta toivottavasti tämä avasi paikkoja päämatkoja varten, sairasteluista toipunut lahtelainen pohdiskeli.

MM-ensikertalainen Jenny Patana oli 24 ajalla 15.52. Ero voittajaan oli 2.20.

– Juoksu tuntui tosi hyvältä, mutta virheitä tuli paljon. Ensikertalaiselle paineet olivat kovat enkä ollut varautunut näin suuriin väkijoukkoihin, väen täyttämällä pääkadulla virheitä tehnyt Patana pohdiskeli.

Täydelliset tulokset: www.woc2015.org