Pasi Ikonen Turun Seudun Urheiluakatemian suunnistusvalmentajaksi

Entinen maajoukkuesuunnistaja Pasi Ikonen on nimetty Turun Seudun Urheiluakatemian suunnistusvalmentajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuun alussa.

– Lähden innolla uuteen, se on vähän hyppy tuntemattomaan itselle, mutta olen viime aikoina orientoitunut oman urheilun sijaan nuorten valmentamiseen, kertoo aiemmin muun muassa Hankasalmen suunnistuslukiossa valmentanut Ikonen.

Ikonen tietää, että hänellä on paljon annettavaa nuorten lukioikäisten suunnistajien valmennukseen.

– Työ on valmentamista ja suunnistustaidon opettamista sekä ihmisen huomioon ottamista. Yritän auttaa urheilijoita parhaani mukaan harjoittelun arjessa, Ikonen suunnittelee.

Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähärin mukaan Ikonen erottui hakijoiden joukosta edukseen paitsi valmentajakoulutuksensa myös valmennustaustansa ansiosta.

– Oma huippu-urheilu-ura maailmanmestaruuksineen luonnollisesti antaa lisänäkemystä siihen, mitä tulevien ja nykyisten huippusuunnistajien valmennuksessa ja urakehityksessä vaaditaan, Kähäri korostaa.

Turun Urheiluakatemian suunnistusvalmentajana ja nuorten maajoukkuevalmentajana aiemmin toiminut Markus Lindeqvist lopetti valmennuspestinsä nuorten MM-kisoihin, jotka sujuivat suomalaisittain historiallisen hyvin. Nuorten maajoukkueen eli Trimtex-ryhmän valmennusvastuun ottaa elokuusta alkaen Antti Örn, jonka työpariksi oto-pohjalla on nimetty Satu Tahvonen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail