Staffan Tunis rutisti keskimatkan MM-kultaa

Suomen Staffan Tunis oli vahvin ja vauhdikkain hiihtosuunnistuksen MM-kisojen keskimatkalla lauantaina Norjan Hamarissa. Tunis otti uran toisen henkilökohtaisen MM-kultansa makeimpaan mahdolliseen paikkaan, sillä vaasalainen arveli ennen kisaa lähtevänsä viimeiseen henkilökohtaiseen arvokisaansa.

– Nythän mulla on mestaruus puolustettavana, mutta ei tämä ainakaan alkuun muuta suunnitelmia, jätti Tunis vähän ovea raolleen uransa jatkon suhteen.

MM-kulta oli Tunisin 15. MM-mitali. Hän voitti neljä vuotta sitten Ruotsissa keskimatkan kultaa ja lisäksi hän on kaksi kertaa ollut voittamassa MM-viestiä. Tunisin mukaan on aika antaa tilaa myös muulle elämälle.

– Olen ollut maajoukkueessa mukana jo pitkään ja elämässä alkaa olla jo niin paljon muitakin asioita, pohti kahden pienen pojan isä.

Tunis joutui MM-keskimatkan alussa koville, kun hän kaatui yhteislähdön jälkeen.

– Onneksi siinä ei mennyt välineitä rikki. Pystyin sen jälkeen vähän hyödyntämään toisten selkiä, kun hajonnat olivat niin selvät.

Viimeisellä lenkillä Tunis joutui vielä palaamaan yhdellä rastilla leimaamaan uudelleen, kun leimauslaite ei näyttänyt rekisteröineen leimausta.

– Näin sen jälkeen heti Stanimir Belomazhevin tulevan takana ja tiesin, että kovaa pitää mennä loppuun asti. Vasta viimeisen rastin jälkeen oli aikaa katsoa taakse. Tänään oli erilainen kisa – se juuri on tämän lajin parhaita puolia, Tunis hehkutti maalissa kultakisan jälkeen.

Bulgarian Belomazhev oli kisan toinen 13 sekuntia Tunisia hitaampana. Norjan Lars Moholdt otti MM-pronssia. Suomen Ville-Petteri Saarela oli yhteislähtökisan kuudes.

– Oli hieno saada kunnon tulos alkuviikon pettymysten jälkeen, Saarela huokaisi maalissa.

Janne Häkkinen oli yhdeksäs ja Tuomas Kotro 28:s tehtyään ison virheen ensimmäisellä lenkillä yhdessä kisan ennakkosuosikeihin kuuluneen Venäjän Andrei Lamovin kanssa.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat päättyvät sunnuntaina viestiin. Suomi lähtee miesten viestiin joukkueella Janne Häkkinen, Ville-Petteri Saarela ja Staffan Tunis.

 Hiihtosuunnistuksen MM-kisat Hamar, Norja

Keskimatka (yhteislähtö)

Miehet: 1) Staffan Tunis FIN 40.31,1, 2) Stanimir Belomazhev BUL 40.44,6, 3) Lars Moholdt NOR 40.50,7, 4) Andreas Holmberg SWE 40.51,6, 5) Eduard Hrennikov RUS 40.51,8, 6) Ville-Petteri Saarela FIN 41.00,4, 9) Janne Häkkinen FIN 42.48,6, 28) Tuomas Kotro FIN 48.24,3.

Kisan täydet tulokset.