Nuorilla hopeapäivä viestissä

Tuuli Suutari (vas.), Suvi Oikarinen ja Juliaana Näsi toivat Suomelle nuorten MM-viestihopeaa.
Tuuli Suutari (vas.), Suvi Oikarinen ja Juliaana Näsi toivat Suomelle nuorten MM-viestihopeaa.

Suomen nuoret ottivat yhteensä kolme viestimitalia hiihtosuunnistuksen nuorten MM- ja EM-kisojen päätöspäivänä Norjan Hamarissa. 20-vuotiaitten MM-hopeat tulivat naisissa joukkueella Tuuli Suutari, Juliaana Näsi ja Suvi Oikarinen sekä miehissä joukkueella Samuli Schroderus, Eevert Toivonen ja Aleksi Karppinen. 17-vuotiaat pojat ottivat EM-hopeaa joukkueella Tommi Härkönen, Niilo Ojanaho ja Elmeri Toivanen. 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Suomen joukkue hylättiin.

Viestihopea oli Suomen ensimmäinen naisten mitali nuorten MM-kisoissa, joten syystäkin hopeatrio oli tyytyväinen. Kisan voitti Venäjä, mutta erityisesti Suomen joukkueen mieltä lämmitti ennakkosuosikki-Ruotsin jääminen taakse.

– Oli kiva voittaa Ruotsi, kun ne otti keskimatkalta kolmoisvoiton. Tämä oli minulta viikon paras suoritus, iloitsi avausosuuden hiihtänyt Tuuli Suutari.

Juliaana Näsi pääsi toiselle osuudelle kärjessä ja vaihtoi kolmantena 40 sekuntia kärjen jälkeen.

– Tein matkalla kahden minuutin pummin, mutta ruotsalainen pummasi myös, joten ei se nyt haittaa, Näsi kuittasi osuutensa.

Ankkuriosuudella Suvi Oikarinen kävi tiukan taiston Ruotsin ankkurin kanssa ja käänsi sen lopulta edukseen. Yleisörastille tullessa Oikarinen teki vielä virheen, mutta hankittu etumatka ruotsalaiseen riitti turvaamaan hopean.

– Piti vähän saada jännitystä elämään, hymyili Oikarinen hopean varmistuttua.

Suomen nuoret MM-hopeamiehet: Eevert Toivonen (vas.), Samuli Schroderus ja Aleksi Karppinen.
Suomen nuoret MM-hopeamiehet: Eevert Toivonen (vas.), Samuli Schroderus ja Aleksi Karppinen.

Nuorten miesten MM-viestissä Suomi oli mitalisijoilla koko viestin ajan. Samuli Schroderus tuli vaihtoon avausosuudelta kolmantena. Eevert Toivonen nosti joukkueen toiseksi ja Aleksi Karppinen piti Suomen hopeasijalla.

– Meillä ei ollut tänään heikkoja lenkkejä, Toivonen summasi hopeajoukkueen suorituksen.

17-vuotiaiden poikien EM-viestissä Suomen kolmikko Tommi Härkönen, Niilo Ojanaho ja Elmeri Toivanen otti hopeaa, mutta tyttöjen joukkue hylättiin. Poikien kultamitalin otti Ruotsi vain kahdeksan sekuntia ennen Suomea.

– Vähän hävitty hopea tämä oli, kun pojat petasi niin hyvät mahdollisuudet. Könysin kakkoselle mennessä johdon ja yritin vielä lopussa ratkaisua, mutta ajoin ohi risteyksestä, suomi ankkuri Elmeri Toivanen itseään.

– Ruotsin kovuus tiedettiin etukäteen, mutta toki keskimatka nosti meidänkin odotuksia, pohti hopeajoukkueen Niilo Ojanaho kisan jälkeen.

Nuorten EM-hopeaa Suomelle toi viestitrio Tommi Härkönen, Niilo Ojanaho ja Elmeri Toivanen.
Nuorten EM-hopeaa Suomelle toi viestitrio Tommi Härkönen, Niilo Ojanaho ja Elmeri Toivanen.
Nuorten (20-v.) hiihtosuunnistuksen MM-kisat Hamar, Norja

Viesti

Miehet: 1) RUS 1.19.36,7 (Aleksandr Pavlenko, Sergei Gorlanov, Vladislav Kiselev), 2) FIN 1.21.53,0 (Samuli Schroderus, Eevert Toivonen, Aleksi Karppinen), 3) NOR 1.25.06,4 (Jonas Madslien Bakken, Elias T. Molnvik, Björnar Kvåle), 4) SWE 1.26.05,9, 5) CZE 1.36.58,5, 6) LTU 1.45.40,9.

Naiset: 1) RUS 1.15.19,6 (Maria Petrushko, Anastasia Sopova, Ljubov Balandina), 2) FIN 1.17.59,8 (Tuuli Suutari, Juliaana Näsi, Suvi Oikarinen), 3) SWE 1.18.24,8 (Hanna Eriksson, Ellen Sarenmark, Isabel Salen), 4) EST 1.27.55, 5) CZE 1.46.02,9, 6) LTU 2.08.44,0.

Nuorten (17-v.) hiihtosuunnistuksen EM-kisat Hamar, Norja

Viesti

Pojat: 1) SWE 1.06.38,4 (Rasmus Wickhom, Robin Salen, Henning Sjökvist), 2) FIN 1.06.46,4 (Tommi Härkönen, Niilo Ojanaho, Elmeri Toivanen), 3) RUS 1.10.06,1 (Vitali Guljajev, Ivan Kornejev, Sergei Mizonov), 4) EST 1.19.32,0, 5) LTU 1.22.43,4, 6) LAT 1.34.17,4.

Tytöt: 1) RUS 58.02,0 (Anna Petrova, Maria Glushkova, Alexandra Rusakova), 2) SUI 1.03.01,8 (Lea Widmer, Eliana Deininger, Riina Jordi), 3) NOR 1.03.11,5 (Tilla Farnes Hennum, Anniken Eriksrud Karlsen, Anne Eiken), 4) EST 1.05.40,0, 5) SWE 1.12.22,3, 6) LAT 1.24.48,7, Suomi (Veera Klemettinen, Laura Kotila, Liisa Nenonen) hylättiin.