Reponen kurotti MM-kultaan

Hiihtosuunnistuksen MM-kisojen keskimatkasta Norjan Hamarissa kehkeytyi todellinen suomalaisjuhla, sillä Staffan Tunis ja Milka Reponen voittivat MM-kultaa. Päivän suomalaismenestyksen sinetöi naisten neloisvoitto, sillä Reposen vanavedessä yhteislähdön maaliin kurottivat Marjut Turunen, Mervi Pesu ja Mira Kaskinen.

Reposen kulta heltisi vain 0,3 sekunnin erolla Turuseen. Reponen nousi maalisuoralla muiden suomalaisten ohi, sillä viimeiselle rastille paimiolainen tuli vielä neljäntenä. Reponen ja Turunen joutuivat lopulta jännittämään pitkään kirkkaimman mitalin kohtaloa, sillä ratkaisu jouduttiin hakemaan maalikameran kuvasta.

– Tiesin, että olen hyvä loppukirissä, ja päätin toiseksi viimeisellä rastilla, etten ainakaan päästä ketään ohi. Oli huikeata tajuta lopussa, että hei tässä ollaan me kaikki, iloitsi Reponen koko joukkueen menestyksestä.

MM-kulta oli Reposelle ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali. Hän on pitkään ollut kärkikuusikossa ja sen tuntumassa, mutta viimeinen askel maailman huipulle on odotuttanut itseään.

– Kyllä tämä oli iso palkinto tehdystä työstä. Olen harvoin pystynyt tekemään parhaan suoritukseni isoissa kisoissa. Aikamoinen peikko se mitalin saaminen on ollut, myönsi Reponen onnellisena.

Myös Marjut Turunen otti ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa. Hän on hivuttautunut vähitellen sairastelujen jälkeen kohti maailman huippua. Turunen koki maaliintulon jälkeen ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun joutui odottamaan leimantarkistusta.

– Ikinä en ole jännittänyt niin paljoa, hän huokaisi tarkistuksen jälkeen.

Mervi Pesu otti keskimatkalta MM-viikon ensimmäisen mitalinsa. Hän oli viimeisellä rastilla vielä suomalaisnelikon kärjessä, mutta horjahdus rastin jälkeisellä töyssyllä verotti loppukiriä.

– Olihan tämä hieno profiilin nosto alkuviikon kisojen jälkeen, Pesu sanaili tyytyväisenä.

Mira Kaskinen täydensi neljännellä sijallaan suomalaispäivän. Hän oli tulossa vielä toiseksi viimeiselle rastille kärjessä, mutta kaatui ja menetti mitalin. Tiukassa sekuntitaistossa Kaskisen ero ykköstilaan oli vain kaksi sekuntia.

– Olin kärjessä, mutta siinä ei oltu vielä maalissa, kertasi pitkältä matkalta MM-hopeaa aiemmin viikolla ottanut Kaskinen lopun tapahtumia.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat päättyvät sunnuntaina viestiin. Suomi kilpailee naisten viestissä kolmikolla Milka Reponen, Mira Kaskinen ja Mervi Pesu.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat Hamar, Norja
Keskimatka, tulokset (yhteislähtö)

Miehet: 1) Staffan Tunis FIN 40.31,1, 2) Stanimir Belomazhev BUL 40.44,6, 3) Lars Moholdt NOR 40.50,7, 4) Andreas Holmberg SWE 40.51,6, 5) Eduard Hrennikov RUS 40.51,8, 6) Ville-Petteri Saarela FIN 41.00,4, 9) Janne Häkkinen FIN 42.48,6, 28) Tuomas Kotro FIN 48.24,3.

Naiset: 1) Milka Reponen FIN 36.46,2, 2) Marjut Turunen FIN 36.46,5, 3) Mervi Pesu FIN 36.47,5, 4) Mira Kaskinen FIN 36.48,2, 5) Audhild Bakken Rognstad NOR 36.54,5, 6) Julia Tarasenko RUS 36.58,0.

Täydet tulokset kisasivuilla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail