Sassi-Päkkilä ja Schroderus nuorten MM-sprintin parhaat suomalaiset

samuli_schroderus_p

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisojen avausmatkalla, sprintissä suomalaiset eivät vielä yltäneet mitalivauhtiin. Parhaina suomalaisina erittäin vaativasta sprintistä selviytyivät Liisa Sassi-Päkkilä ja Samuli Schroderus, jotka olivat kuudensia.

Sassi-Päkkilä oli tyytyväinen omaan kisaansa, sillä oululainen ei pidä sprinttiä vahvimpana matkanaan.

– Tämä oli ihan hyvä aloitus tälle viikolle. Menin tosi tosi rauhallisesti, eikä isoja virheitä tullut. Isoin kierto tuli viimeiselle rastille, kun en ollut katsonut sille tuloa etukäteen. Siinä ehkä yhden sijan menetin, Sassi-Päkkilä arvioi maalissa.

Nuorten naisten MM-sprintissä Norja otti kolmoisvoiton Anine Ahlsandin johdolla. Suomalaisista kymppikärkeen ehtivät myös Suvi Oikarinen (8.) ja Noora Räisänen (10.). Miesten kisan voitti Venäjän Vladislav Kiselev, joka jätti kuudenneksi sijoittunutta Samuli Schroderusta lähes kaksi minuuttia. Oululainen ei ollut tyytyväinen kisaansa.

– Suunnistus oli erilaista kuin Suomessa – ei saanut kunnon rytmiä kisaan, kun uria oli niin paljon. Hyvä juttu oli se, että hiihtokunto oli tosi hyvän tuntuista, Schroderus arvioi.

Myös nuorten miesten sarjassa suomalaisia mahtui kolme kymppisakkiin: Sampo Hyppölä hyödynsi taitosuunnistajana vaativan radan ollen yhdeksäs ja Eevert Toivonen oli kymmenes.

Nuorten valmentaja Antti Autio summasi nuorten MM- ja EM-mitalihaaveiden kaatuneen liikoihin virheisiin.

– Suoritusvarmuutta ei löydetty tuollaiseen urastoon. Osa nuorista arvioi radan vaikeimmaksi, jolla on koskaan suunnistanut. Silti oli pieni yllätys, että pummattiin näin paljon. Tämä oli hyvää treeniä loppuviikkoa varten. Huomenna on uusi päivä, käänsi Autio katseensa jo torstain pitkälle matkalle.

Hiihtosuunnistuksen nuorten (20-v) MM-kisat Hamar, Norja

Naiset: 1) Anine Ahlsand NOR 14.29, 2) Evine Westli Andersen NOR 14.32, 3) Andrine Benjaminsen NOR 15.07, 4) Maria Petrushko RUS 15.08, 5) Isabel Salen SWE 15.39, 6) Liisa Sassi-Päkkilä FIN 15.55, 8) Suvi Oikarinen FIN 16.15, 10) Noora Räisänen FIN 16.44, 14) Tuuli Suutari FIN 17.30, 21) Juliaana Näsi FIN 18.20, 26) Julia Korhonen FIN 19.56.

Miehet: 1) Vladislav Kiselev RUS 14.21, 2) Aleksandr Pavlenko RUS 15.06, 3) Elias T. Molnvik NOR 15.46, 4) Jonas Madslien Bakken NOR 15.59, 5) Sixten Walheim SWE 16.06, 6) Samuli Schroderus FIN 16.19, 9) Sampo Hyppölä FIN 16.37, 10) Eevert Toivonen FIN 16.44, 17) Antti Saikko FIN 17.47, 21) Aleksi Karppinen FIN 18.57, 26) Markku Bergman FIN 20.13.

Täydelliset tulokset ja kisasivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail