Milka Reponen kuudes MM-sprintissä

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat jatkuivat keskiviikkona sprintillä Norjan Hamarissa. Sprinttipäivän paras suomalainen oli Milka Reponen, joka oli kisan kuudes. Hän jäi kisan ylivoimaisesti voittaneelle Ruotsin Tove Alexanderssonille 1.25 ja eroa pronssiin oli 32 sekuntia.

Reponen oli varsin tyytyväinen MM-starttiinsa, olihan tuloksena uran paras MM-sijoitus.

– Hyvä alku kisoille, ja nostaa odotuksia myös loppuviikon osalta korkeammalle. Meno oli tökkivää ja fyysisesti päivä oli huono. En ole ennen ollut MM-kisoissa kuuden joukossa, Reponen kertasi päivän tulosta.

Tiheä uraverkosto teki sprinttikisasta erittäin vaativan. Reponen piti rataa mainiona.

– Varmasti parhaat voittivat. Tove (Alexandersson) oli aivan omaa luokkaansa. En muista milloin olisin näin vaikealla radalla kilpaillut, Reponen vertasi.

Alexanderssonin voitto tuli 48 sekunnin erolla ennen Norjan Audhild Bakken Rognstadia ja 53 sekunnin erolla Josefine Engströmiin. Mervi Pesu oli seitsemäs kaksi sekuntia Reposta hitaampana ja Marjut Turunen yhdeksäs. Salla Koskela oli 14. vaikka hänen molemmat suksensa katkesivat kaatumisessa juuri ennen yleisörastia.

Miesten kisan voitti Venäjän Andrei Lamov neljän sekunnin erolla ennen Bulgarian Stanimir Belomazhevia. Suomen miehet jäivät kymppikärjen ulkopuolelle. Janne Häkkinen oli sijalla 11 ja MM-ensikertalainen Tuomas Kotro sijalla 12. Häkkinen ei kisasta kehuja itselleen antanut.

– Tein kolmella rastilla virheen ja lopun virhe saattoi maksaa paljon. Risteyksen jälkeen tajusin, että pitkäksi meni. Harmi, sillä ilman sitä tästä olisi tullut ihan hyvä veto, Häkkinen manasi maalissa.

Häkkinen kukisti Kotron kahden sekunnin erolla. Kotro teki ison virheen yhdeksännelle rastille ja se maksoi kotkalaiselle muutaman sijan.

Kotron tavoin ensimmäistä kertaa MM-kisoissa startannut Tommi Reponen oli loppumatkan virheen pudottamana 18. ja Ville-Petteri Saarela 20:s. MM-kisat jatkuvat torstaina pitkän matkan kilpailulla.

Janne Häkkinen oli Suomen miehistä vauhdikkain MM-sprintissä.
Janne Häkkinen oli Suomen miehistä vauhdikkain MM-sprintissä.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat Hamar, Norja

Sprintti

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 13.51, 2) Audhild Bakken Rognstad NOR 14.39, 3) Josefine Engström SWE 14.44, 4) Tatjana Oborina RUS 14.51, 5) Maria Ketskina RUS 15.01, 6) Milka Reponen FIN 15.16, 7) Mervi Pesu 15.18, 9) Marjut Turunen FIN 15.51, 14) Salla Koskela FIN 17.33.

Miehet: 1) Andrei Lamov RUS 16.04, 2) Stanimir Belomazhev BUL 16.08, 3) Erik Rost SWE 16.19, 4) Eduard Hrennikov RUS ja Peter Arnesson SWE 16.31, 6) Andreas Holmberg SWE 16.44, 11) Janne Häkkinen FIN 17.26, 12) Tuomas Kotro FIN 17.28, 18) Tommi Reponen FIN 17.50, 20) Ville-Petteri Saarela FIN 18.03.

Täydelliset tulokset ja kisasivut