Klemettinen jäi niukasti nuorten EM-pronssista

Parhaat suomalaiset Veera Klemettinen ja Liisa Nenonen.
Parhaat suomalaiset Veera Klemettinen ja Liisa Nenonen.

Hiihtosuunnistuksen nuorten (17-v) EM-kisojen avauspäivän paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Veera Klemettinen. Jyväskyläläinen jäi niukasti mitalien ulkopuolelle, sillä eroa pronssiin kertyi vain kolme sekuntia. Liisa Nenonen oli viides ja Elmeri Toivanen poikien sarjassa kuudes.

– Sijoitukseen olen tyytyväinen, mutta suoritukseen en ihan, sillä liikaa tuli pysähtelyjä eikä meno ollut sujuvaa. Yhden reitinvalintavirheenkin tein, kertasi Klemettinen kisaansa.

Venäjä otti tyttöjen sarjassa kolmoisvoiton Anna Petrovan johdolla. Klemettinen jäi venäläiselle 57 sekuntia ja Nenonen 1.24. Imatralainen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Liikaa tuli virheitä, eikä kisa lähtenyt sujumaan. Kolme ensimmäistä väliä meni tosi huonosti, risteykset tulivat eteen ihan liian nopeasti, Nenonen purki vaativaa sprinttiä.

Poikien kisan voitti Ruotsin Henning Sjökvist, jolle Suomen Elmeri Toivanen hävisi 2.27. Lohjalainen manasi kisan jälkeen radan vaikeutta.

– Perhanan vaikeata oli. Liukas keli ja tiheä urasto teki kisasta vaikean. Missään vaiheessa ei pystynyt hiihtämään kovaa. Alamäkivälillä tein ison virheen, kun lähdin väärää uraa. Onneksi näin rastin, siinä oli vähän tuuria, Toivanen myönsi.

Nuorten EM-kisat jatkuvat torstaina pitkän matkan kilpailulla.

Hiihtosuunnistuksen nuorten (17-v) EM-kisat Hamar, Norja

Tytöt: 1) Anna Petrova RUS 14.30, 2) Alexandra Rusakova RUS 14.46, 3) Veronika Kalinina RUS 15.24, 4) Veera Klemettinen FIN 15.27, 5) Liisa Nenonen FIN 15.54, 6) Elin Lundgren SWE 16.20, 11) Roosa Similä FIN 17.37, 34) Laura Kotila FIN 25.24.

Pojat: 1) Henning Sjökvist SWE 14.03, 2) Nicola Müller SUI 15.52, 3) Vegard Guldbrandsen NOR ja Vitali Guljajev RUS 16.10, 5) Martin Penchev BUL 16.30, 6) Elmeri Toivanen FIN 16.33, 14) Tommi Härkönen FIN 18.21, 15) Niilo Ojanaho FIN 18.39, 19) Aaro Aho FIN 19.02.

Täydelliset tulokset ja kisasivut