Espoon Suunta Vuoden 2014 seura

Suunnistusliitto palkitsi vuoden parhaita urheilijoita ja ansioitunutta seuraväkeä kauden päätöstilaisuudessaan lauantaina. Rastitreffeillä Turussa vuoden 2014 seurana palkittiin Espoon Suunta. EsSu on profiloitunut nuorisovalmennukseen panostavana seurana, jossa toiminta on kannustavaa, kaikki huomioivaa ja eteenpäin suuntaavaa. EsSu on kunnostautunut myös hyvänä kisajärjestäjänä muun muassa Huippuliigan vakijärjestäjänä.

– Espoon Suunta haluaa olla suunnistusseura, johon kaikkien on mukava kuulua. Tavoitteemme on olla koko perheen suunnistusseura. Nuorisotoiminta on pitkään ollut seuran lippulaiva ja on hienoa, että seuran tekemä työ huomioidaan. Erityisen iloisia olemme siitä, että tämä palkinto osuu tähän vuoteen, kun kasvattamamme nuoriso on antanut viitteitä läpimurrosta kansainvälisellä huipputasolla, EsSun puheenjohtaja Marko Halén iloitsi.

parhaana suunnistajana palkittiin Saila Kinni, jonka seitsemäs sija MM-keskimatkalla oli Suomen paras henkilökohtainen saavutus suunnistuksen MM-kisoissa Italiassa.

Palkittujen urheilijoiden rivi on tänä vuonna naisvoittoinen, sillä Mervi Pesu palkittiin Vuoden hiihtosuunnistajana ja Marika Hara Vuoden pyöräsuunnistajana. Hara voitti MM-kultaa sprintissä, hopeaa viestissä ja pronssia keskimatkalla, kun taas Pesu puolestaan voitti EM-kultaa pitkällä matkalla ja viestissä. Vuoden tarkkuussuunnistajana palkittiin Antti Rusanen kahden EM-mitalinsa siivittämänä.

Miika Kirmulan nuorten MM-kultaan ja Mikko Sirénin maajoukkueeseen valmentanut salolainen Hanna Kirmula palkittiin Vuoden valmentajana. Kirmula kuvaa päättynyttä suunnistuskautta huikeaksi kokemukseksi.

– Tämä oli huikea juttu. En tajua, miten siinä näin pääsi käymään. Tunnollinen perustyö on nostanut pojat tähän pisteeseen, punnitsee Kirmula menestyksen taustoja.

Imatralla kesäkuussa järjestetty maailmancupin osakilpailu palkittiin Vuoden PR-tapahtumana. Mikkeliläinen Rauni Muikku Navista palkittiin Vuoden ohjaajana. Hän on positiivinen persoona, joka on toiminut Navin suunnistuskoulun aktiivisena ohjaajana pitkään.

Vuosien varrella useissa ratamestaritehtävissä ansiokkaasti toiminut Heikki Peltonen Itä-Päijänteen Rastista nimettiin Vuoden ratamestariksi. Hän toimi tänä vuonna Suomusjärvellä järjestetyn SM-pyöräsuunnistuksen valvojana antaen ison panoksen kisojen onnistumiselle. Rovaniemeläinen Matti Kivelä palkittiin Vuoden kartoittajana ja Kuopio-Jukolan mediapalveluista vastannut Markku Riihinen tiimeineen Vuoden toimittajana.

Vuoden suunnistushenkilönä palkittiin tamperelainen Jukka Westerlund hänen vuosikymmeniä jatkuneesta työstään suunnistuksen eteen. Westerlundin pyörittämä Suunnistajan Kauppa on tuttu näky lähes kaikissa suunnistustapahtumissa eri puolilla Suomea.

Vuosittaisten palkintojen lisäksi Suunnistussäätiö palkitsi menestyneitä ja lupaavia urheilijoita stipendein. Kaikkiaan 30 eri urheilijaa, seuraa tai projektia vastaanotti säätiön eri rahastojen stipendejä tänä vuonna.

Vuoden 2014 Suunnistusliiton palkitut
Vuoden suunnistaja Saila Kinni
Vuoden hiihtosuunnistaja Mervi Pesu
Vuoden pyöräsuunnistaja Marika Hara
Vuoden tarkkuussuunnistaja Antti Rusanen
Vuoden valmentaja Hanna Kirmula
Vuoden seura Espoon Suunta
Vuoden suunnistushenkilö Jukka Westerlund
Vuoden PR-tapahtuma Imatran maailmancupin osakilpailu
Vuoden ratamestari Heikki Peltonen
Vuoden kartoittaja Matti Kivelä
Vuoden suunnistustoimittaja Markku Riihinen ja Kuopio-Jukolan mediatiimi
Vuoden ohjaaja Rauni Muikku
Kunniamaininnat Fin5-suunnistusviikko ja Hiihtosuunnistuksen haastajaryhmän valmennus