Suunnistusliitto lähtee varovaisin mielin vuoteen 2015

Suunnistusliitto varautuu tulevaan vuoteen aikaisempia vuosia tiukemmalla linjalla. Silti monia uudistuksia kehitetään suunnistuskansan hyväksi.

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi syyskokouksessaan Turussa toimintasuunnitelman vuodeksi 2015. Lisäksi liittovaltuusto hyväksyi talousarvion loppusummalla 2 915 900€.

– Talouden tiukka nykytilanne on tällä hetkellä tosiasia. Nykyisessä taloustilanteessa joudumme entistä tarkemmin arvioimaan, mihin kaikkeen meillä on varaa. Luvassa on pieniä uudistuksia, mutta samalla joudumme hieman karsimaan myös nykyisistä toimintamenoistamme, Mika Ilomäki toteaa.

Ensi vuodeksi suunnistuskansalle näkyvämpiä uudistuksia ovat uusittu karttarekisteri ja Mapperi-palvelu, jonka kautta seurat voivat tilata edullisia tulostuskarttoja. Lisäksi ensi vuonna aukeavat liiton uudistuneet internet-sivut ja Suunnistaja-lehden rinnalla alkaa ilmestyä tabletti-lehti. Myös hyvin vauhtiin lähtenyttä mobiilisuunnistus MOBO:a kehitetään eteenpäin.

Erovuorossa ollut Tuija Soanjärvi jatkaa liittohallituksen varapuheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Liittohallituksen jäsenenä jatkaa vuosina 2015-2016 myös erovuorossa ollut Antti Ekonoja. Uutena jäsenenä liittohallituksessa aloittaa erovuorossa olleen Päivi Alakuijalan tilalla entinen huippusuunnistaja Maria Rantala.

Liittohallituksen varajäsenen paikasta käytiin äänestys ja erovuorossa olleen ja paikastaan luopuneen Jorma Helinin tilalla valittiin Ismo Turunen.