Paimion Rastille SM-viestikultaa miehissä

Paimion Rasti voitti SM-kultaa joukkueella Daniel Stenlund, Frederic Tranchand, Kim Fagerudd ja Fredric Portin. Pukkilassa käydyssä vaihtelevassa kilpailussa hopealle kiri Vaajakosken Terän kakkosjoukkue Petri Saari, Tue Lassen, Jonne Lakanen ja Jani Lakanen. Vaajakoski hävisin Paimion Rastille hiukan yli minuutin.SM-pronssia otti tasaista nousua läpi kilpailun tehnyt Kalevan Rasti.

Paimion pojat olivat tyytyväisiä kultaa tuoneeseen taktiikkaansa. Ensimmäisellä osuudella Stenlund tuli vaihtoon hyvissä asemissa yhdeksäntenä 1.04 kovan juoksun tehnyttä Lynxin Niklas Saramäkeä perässä. Toisella osuudella ranskalainen Tranchand nosti paimiolaiset kärkeen ja siinä asemassa joukkue pysyi loppuun asti.

– Muutamaan vuoteen en ole jännittänyt näin paljon. Onneksi sain pidettyä hermot kurissa. Fyysisesti oli edellisviikon kuumeen jälkeen vähän heikko olo ja olisin toivonut, että Porre pääsee ankkuriosuudella vielä paremmissa asemissa, toisen osuuden juoksija Kim Fagerudd kertoi.

Kärjessä maastoon lähtenyt Portin teki kuitenkin hallitun suorituksen ja joukkue pääsi juhlimaan SM-kultaa.

– Tiesin tilanteen, mutta myös sen, että jos en tee virheitä pärjään. Lopussa aloin varmistella liikaa, kun olisi vain pitänyt hyökätä, muutamalla viimeisellä rastilla virheitä tehnyt maajoukkuemies analysoi maalissa.

SK Pohjantähti vihdoin voittoon

Oululainen SK Pohjantähti nousi neljän vuoden tauon jälkeen Suomen parhaaksi ottamalla naisten viestikultaa. Tällä kertaa joukkueessa suunnistivat Marika Teini, Marttiina Joensuu ja Sofia Haajanen. Pohjantähdet olivat tyytyväisiä tasaisilla suorituksilla tulleeseen kultaan. Vaikka valmistautuminen ei ollut tytöiltä mennyt kovin hyvin, viestikilpailu toi kaikille kovasti tsemppiä suoritukseen.

– En ole paljon viestejä aloittanut ja MM-kilpailujen jälkeen en ole varmaan yhtään hyvää treeniä tehnyt. Viesti on hieno voittaa, joukkueen aloittaja Marika Teini kertoili.

Kolmantena maastoon lähtenyt Haajanen teki hienon suorituksen, eikä suunnistusta pilannyt onneksi vasta loppusuoralla iskenyt paha huimauskohtaus.

– Ennen ykkäsrastia näin Saara Norrgrannin ja totesin, että hän ei tiedä yhtään missä mennään. Annoin sen kuitenkin häiritä liikaa ja toiselle rastille tuli iso virhe. Lopun menin sitten tarkasti, loppusuorasta joukkuetovereiden taluttamana selvinnyt Haajanen kertoili.

Paimion Rastin Norrgrannin suoritus meni pilalle kartassa olleeseen niittiin, jonka poistamisen seurauksena kartta repesi pahasti. Norrgrann sai kuitenkin koottua itsensä ja loppukirillä jätti Kooveen neljänneksi. Paimion Rastin joukkueessa suunnistivat Norrgrannin lisäksi Eveliina Hirvonen ja Inga Dambe. Naisten hopean nappasi MS Parma joukueella Tiia Miettinen, Tuulia Viberg ja Maija Sianoja.

Tulokset

pohjantahti_net