EmiTag ja pyöräsuunnistuksen SM-viesti

Sunnuntain ajetussa pyöräsuunnistuksen SM-viestissä hylättiin poikkeuksellisen paljon joukkueita. Esimerkiksi miesten viestissä hylättyjä joukkueita oli puolet kisaan lähteneistä. Kisapaikalla osan hylkäysten syynä pidettiin sitä, että EmiTag ei reagoisi nopeista peräkkäin tapahtuneista leimauksista kuin ensimmäiseen. Tämä oletus osoittautui maanantain testeissä virheelliseksi.

– Maanantaina tehdyt leimaustestit osoittivat, että EmiTag ottaa useankin leiman sekunnissa, kertoo Suunnistusliiton kilpailupäällikkö Petteri Palmi.

Kosketusvapaassa EmiTagissa leimauksen merkkivalo vilkkuu aina 10 sekuntia, mikä estää kilpailijaa tietämästä sinä aikana tehdyistä muista leimauksista. EmiTagia käytetään lähinnä hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa sekä suunnistuksen sprinttiviestissä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail