Uusimaa jälleen Kultainen kompassi -cupin ykkönen

KultainenKompassiFinaalikilpailuun osallistui 22 joukkuetta eri puolilta Suomea, eli 178 13–14-vuotiasta nuorta. Tällä kertaa tytöillä ja pojilla oli eri aikaan yhteislähtö.

Jokaisella joukkueen jäsenellä on oma rata ja hän kamppailee sijoituksen tuomista pisteistä omalla radallaan. Maastossa on vaikea tietää, kuka kilpakumppaneista juoksee samaa rataa. Kilpailun tilanteet vaihtelivat väliaikarastilla, yleisörastilla ja maalissa.

Lopullisissa tuloksissa Uusimaa oli ylivoimainen ykkönen 228 pisteellä. Häme sijoittui toiseksi (202 pistettä) ja Keski-Suomi kolmanneksi (200 pistettä). Teknisten kömmähdysten vuoksi jaettiin paikan päällä hopeamitalit Keski-Suomen joukkueelle ja pronssimitalit Etelä-Pohjanmaan kakkosjoukkueelle. Kangasala SK pahoittelee virhettään ja joukkueille toimitetaan oikeanväriset mitalit jälkikäteen. Tiedote Kangasala SK:n kilpailusivuilla (klikkaa tarvittaessa kaksi kertaa).

Yli puolet finaalin osallistujista osallistui finaaliviikonlopun leirille lauantai-iltapäivästä alkaen. Leiri aloitettiin vauhdikkaalla sprinttiviestillä. 90 leiriläistä ja leiriläisten huoltajat juoksivat neliosuuksisen sekaviestin MM-kilpailujen tyyliin. Myöhemmin iltapäivällä MM-joukkueestakin tuttu Petteri Muukkonen analysoi sprinttiradat leiriläisten kuunnellessa ja esittäessä runsaasti kysymyksiä. Analyysiin toivat kommenttejaan myös sprinttiviestin ratamestari Santeri Sainio sekä Kangasala SK:n nuori huippusuunnistaja Eevert Toivonen.

Leiriohjelmaan sisältyi keskustelut liittyen Suunnistajan polkuun. Leiriläisten huoltajien keskustelu käsitteli aihetta miten voimme tukea nuoria heidän poluillaan. Leiriläiset pääsivät paneelikeskusteluun, jossa oli mukana kymmenkunta Kangasala SK:n nuorta sekä Suunta-Seppojen Emmi Jokela. Panelistien erilaiset polut suunnistuksen maailmassa kiinnostivat nuorta yleisöä.

Leiripäivän ohjelma päättyi vauhdikkaaseen loppukiri-kisaan.

Kultainen kompassi -cupin finaaliviikonlopun leiri toteutui nyt ensimmäistä kertaa. Kangasala SK oli rakentanut osallistujien ja huoltajien mielestä onnistuneen leiriohjelman.

Leirikuvia

Kuvia finaalikilpailusta

Kangasala SK, tapahtuman sivut

Kultainen kompassi -cup Suunnistusliiton sivuilla

Kultainen kompassi -cupin finaalin haku vuodelle 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail