Pyrinnölle Nuorten Jukolan voitto

Tampereen Pyrintö oli kerrassaan ylivoimainen lauantaina Kankaanpäässä käydyssä Nuorten Jukolassa. Pyrinnön nuori seitsikko otti lähes kuuden minuutin voiton ennen Helsingin Suunnistajia. Pyrinnön voittojoukkueessa juoksivat Konsta Puranen, Teemu Eerola, Lotta Eerola, Mikko Eerola, Salla Pitkänen, Anni Haanpää ja Anton Kuukka.

Pyrintö otti Nuorten Jukolan ohjat käsiinsä kakkososuudella, eikä kisan kärjessä sen jälkeen muita nähty. Lopullisesti viesti näytti ratkenneen vitos- ja kutososuuksien jälkeen, mutta Pyrinnön ankkuri Anton Kuukka lisäsi joukkuekavereiden jännitystä viimeisen osuuden virheillään.

– Miten tulikin näin huono päivä. Pää ei kestänyt lähtöpaikkaa. Suoritus oli huono, mutta sijoitus hieno, punnitsi Kuukka maalissa.

Ero takaatulijoihin säilyi Kuukan virheistä huolimatta suurena, eikä Pyrinnön voitto ollut uhattuna.
Helsingin Suunnistajat oli neljännen kerran peräkkäin Nuorten Jukolan kakkonen. Kankaanpäässä kakkossijan toivat Topias Niemi, Tuomas Heikkilä, Venla Turakainen, Ville Mannonen, Annika Matilainen, Krista Lahtinen ja Topi Syrjäläinen. Helsingin Suunnistajat kotiutti Kankaanpäässä Nuorten Jukolan kiertopalkinnon oltuaan seitsemän viime vuoden paras seura.

Espoon Suunta nousi ankkuriosuudella Nuorten Jukolan kolmanneksi. Sijoitus oli seurahistorian toiseksi paras, sillä EsSu on ollut Nuorten Jukolassa viimeksi palkinnoilla vuonna 1989, jolloin espoolaiset olivat toisia.

Kankaanpään Nuorten Jukolaan osallistui 181 joukkuetta, mukana oli myös yksi joukkue Italiasta. Koko kärkikymmenikön valtasivat suomalaisseurat. Pyrinnön vahvuudesta kertoi myös se, että seuran kolmosjoukkue oli kuudes ja kakkosjoukkue yhdeksäs.

Ensi vuonna Nuorten Jukolassa kilpaillaan jo 30:nnen kerran, ja juhlakilpailu käydään Raaseporissa.