Suomen naisille viestipronssia

Viimeinen kilpailupäivä toi tasaisen hyvin läpi kisojen menestyneelle Suomen joukkueelle lopulta myös mitalin Tsekin Olomoucissa käydyistä suunnistuksen opiskelijoiden MM-kisoista. Asialla oli naisten kakkosjoukkue, joka päihitti jännittävässä viestissä niin Suomen ykkösjoukkueen kuin kahta vaille kaikki muutkin kilpailijansa. Pronssijoukkueessa suunnistivat Miia Niittynen, Kirsi Nurmi ja Maija Sianoja.

Miia Niittynen avasi Suomen viestin hyvin tullen vaihtoon kuudentena noin minuutin kärjestä jääneenä. Ykkösjoukkueen Saara Norrgrann vaihtoi kahdeksantena pian Niittysen jälkeen. Kirsi Nurmi teki toisella osuudella loistavaa työtä nostaen Suomen toiseksi alle puolen minuutin päähän johtavasta Ruotsista.

Ankkuriosuudella Maija Sianoja oli väliajoissa jopa johdossa, mutta matkan loppupuoliskolla tulleen virheen seurauksena Ruotsi ja Tsekki pääsivät karkaamaan voittotaisteluun. Sianoja piti kuitenkin ankkuriosuudelle lähes samanaikaisesti sännänneen Sveitsin Sarina Jenzerin takanaan varmistaen joukkueelle pronssimitalit. Suomen ykkösjoukkue sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Miesten viestissä Suomi sijoittui joukkueella Otto Simosas – Severi Kymäläinen – Fredric Portin viidenneksi reilut neljä minuuttia kultaa myös miesten puolella vieneelle Ruotsille hävinneenä. Tsekin jälkeen kolmanneksi sijoittui Sveitsi ja Suomen edelle ehti vielä myös hienon kilpailun tehnyt Iso-Britannian joukkue. Suomen kakkosjoukkueen sijoitus oli kolmastoista.
– Kisat olivat kaikille Suomen joukkueen suunnistajille loistava kokemus. Vastus oli kova ja kaikki tapahtui kuten arvokisoissa yleensäkin. Tänään esimerkiksi Maija Sianoja pääsi ankkuriosuudelle sellaisessa paikassa, että siitä saadusta kokemuksesta on varmasti hyötyä jatkossa, kiteytti valmentaja Jarmo Tonder.

Yhdeksännentoista kerran järjestettyihin opiskelijoiden MM-suunnistuksiin osallistui runsaat 250 urheilijaa 32 maasta. Ruotsi nousi viestivoittojensa ansiosta neljään kultaan ja kisojen menestyksekkäimmäksi maaksi yhdessä Sveitsin kanssa. Seuraavan kerran opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan kahden vuoden päästä Unkarin Miskolcissa.

Tulokset järjestäjien sivuilla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail