Portin ja Kymäläinen jakoivat 7. sijan

Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kisojen viimeisenä henkilökohtaisena matkana juostiin tänään keskimatkan kilpailu. Suomalaiset olivat tälläkin kertaa hyvin kärjen tuntumassa, mutta aivan kirkkaimmat sijoitukset jäivät edelleen uupumaan. Severi Kymäläinen ja ensimmäisen starttinsa kisoissa juossut Fredric Portin eivät saaneet eroa toisiinsa miesten 6,9 kilometrin matkalla vaan päätyivät jakamaan seitsemännen sijan minuutin ja 25 sekuntia päivän voittajalle, Ruotsin Albin Ridefeltille, hävinneinä. Pronssitilaan eroa jäi 37 sekuntia. Loppua kohden kulkuaan parantanut Einari Heinaro oli kahdeksastoista, kun taas Toni Saaren kisa tärveltyi alkumatkan pahoihin pummeihin.

– Tein hyvän, varman suorituksen ja osasin ottaa tarkasti ne paikat, mitkä pitikin. Pieniä virheitä tuli, mutta niin tuli varmaan muillekin, joten jossiteltavaa ei kauheasti jäänyt, kertoi läpi kisojen osoittanut kovaa kuntoa Severi Kymäläinen. 23-vuotias Kymäläinen opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa kolmatta vuotta systeemitekniikkaa.

Naisten kilpailussa suomalaiset tekivät joukkueena tarkkuustyötä terävimmän kärjen takana. Marjo Liikanen oli suomalaisista parhaana viidestoista ja pian hänen jälkeensä tulosluettelosta löytyvät Sari Nurmela (18.), Maija Sianoja (19.) ja Miia Niittynen (20.). Kaikkien suomalaisten loppuajat mahtuivat 50 sekunnin sisään. Keskimatkan voiton vei Sveitsin Sarina Jenzer vakuuttavalla erolla Tsekin Iveta Šístková:an.

Suunnistuksen OMM-kilpailut päättyvät huomenna viesteihin. Suomen joukkueen mitalitili on useista hyvistä sijoituksista huolimatta yhä avaamatta, mutta viestissä tasaisuus voi olla valttia.

Tulokset järjestäjien sivuilla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail