Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailusta odotettavissa haastava kilpailu

Tarkkuussuunnistuksen normaalimatkan MM-kilpailun ensimmäinen päivä käydään keskiviikkona Italiassa. Suomi lähtee kilpailuun kovin odotuksin, sillä onhan joukkueessa mukana hallitseva maailmanmestari ja EM-kultamitalisti Jari Turto. Lisäksi hyviä sijoja voi odottaa menestystä aikaisemmista kilpailuista niittäneiltä Antti Rusaselta ja Pinja Mäkiseltä. Turton henkilökohtainen paikan myötä Suomella kilpailuun lähtee myös neljäs urheilija, Marko Määttälä.

Rusanen ja Mäkinen kertovat, että mallisuunnistuksen perusteella luvassa on kartanlukuhaasteita hienoissa maisemissa.

– Tarjolla on avointa laidunta, käyränlukua vaativia pieniä notkoja ja suppia sekä kartanlukua vaativien kohteiden hahmottamista. Tarjolla on varmasti haastavat radat, Rusanen ja Mäkinen uskovat.

Tarkkuussuunnistuksen lajipäällikkö Jari Turto lähtee kilpailuun odottavin mielin. Paineita ei hallitsevalla maailmanmestarilla ole.

– Nyt ollaan tavoitteen puolivälissä. Kaksi mitalia on jo tullut, Turto pohtii viitaten tempo-kilpailusta saatuun hopeaan ja pronssiin.

Tarkkuussuunnistuksen ensimmäinen päivä käydään keskiviikkona Millebrougissa ja toisen päivän kilpailu perjantaina Campomulossa Italiassa.