Pasi Ikonen rennosti MM-pitkälle

MM-kisojen pitkä matka kilpaillaan keskiviikkona Lavaronen laaksossa. Luvassa on runsaasti rinnettä ylös-alas, sillä miesten kisan noususumma on 820 metriä ja naisilla 495 metriä. Suomelta starttaa miesten kisaan kolmikko Pasi Ikonen, Mikko Sirén ja Jani Lakanen.

Päivä ennen MM-finaalia Pasi Ikonen on rento ja rauhallinen. Italiassa urheilijatkin ovat uuden tilanteen edessä, sillä maastomatkoilla ei enää karsintoja käydä, vaan urheilijat astelevat suoraan finaaliareenalle.

– Nyt kun ei ole karsintoja ollenkaan ja sprinttikin on ollut erillään, on valmistautuminen ollut aika erilaista kuin aiemmissa MM-kisoissa. Ei ala se oma jännittäminen liian aikaisin, kun ei tarvitse karsintoja miettiä, Ikonen kuvaa rentoa oloaan.

Sitä kuvaavat myös vuoristoilmassa nukutut pitkät yöunet.

– Olen nukkunut täällä varmaan enemmän kuin moneen viikkoon. Sellaiset kymmenen tunnin yöunet, kun ei ole stressiä mistään, Ikonen hymyilee.

Hän kilpailee Italian MM-kisoissa pitkän matkan lisäksi myös perjantain keskimatkalla ja mahdollisesti viestissä. Keskiviikon pitkä matka on ajatuksissa eturivissä.

– Pitkää matkaa olen miettinyt enemmän viime viikkoina, mutta olo on luottavainen myös keskimatkan suhteen. Siitä on hirveä etu, kun ei ole karsintoja ja pääsee kisaan puhtaalta pöydältä.

Ikonen kuvaa MM-pitkän maastoa hyväkulkuiseksi ja odottaa hienoa kisaa.

– Olen hyvässä kunnossa, mutta koskaan ei voi etukäteen tietää, mikä on vire sitten kisapäivänä. Maailmancupin kakkossija Norjassa osoitti, että homma on lapasessa. En lähde mihinkään kisaan ilman, että unelmoisin voitosta, Ikonen avaa keskiviikon tavoitettaan.