Taini näkee hyviä merkkejä

Suomi jäi Italian MM-rasteilla ilman mitalia, mutta päävalmentaja Juha Taini näkee tämän tosiasian tuomalla mitaleita.

– Meillä oli joukkueessa paljon nuoria mukana ja kymppikärjen takana tapahtui paljon hyviä asioita. Terävimmän kärkemme tuloksenteko ei nyt onnistunut. Emme saaneet aivan huippusuorituksia ja potentiaalia oli parempaankin. Nyt on analyysin paikka, mitä jatkossa tehdään, pohti Taini MM-viikon päätteeksi.

Viestin viidennet sijat jättivät Tainille kuitenkin hyvän jälkimaun, vaikka mitalitta jäätiinkin.

– Erityisesti miesten viestissä on ollut harvinaista, että nousemme takaa vielä mukaan taisteluun. Siihen olen tyytyväinen molemmissa viesteissä. Sekä miesten että naisten kisassa mitalitoiveet kariutuivat avausosuuden varvauksen jälkeisiin rasteihin. Sen alueen epämääräisyys oli kyllä tiedossa, mutta siihen mitalisaumat kuitenkin menivät, Taini harmitteli avausosuuksien virheitä.