Suomen miehet viidensiä MM-viestissä

Suomen kolmikko Mikko Sirén, Pasi Ikonen ja Mårten Boström oli suunnistuksen MM-viestissä hienosti viides. Kisan voitti Ruotsi joukkueella Jonas Leandersson, Fredrik Johansson ja Gustav Bergman. Voitto oli Ruotsille ensimmäinen sitten vuoden 2003 Sveitsin MM-kisojen.

– Tämä on fantastista! Tunsin heti alusta lähtien, että nyt on hyvä kisa, iloitsi Ruotsin voiton ratkaissut ankkuri-Bergman.

Hopeaa otti loppukiritaistelun jälkeen Sveitsi ja pronssia Ranska. Suomen ankkuri Mårten Boström taisteli Norjan Olav Lundanesin kanssa nelossijasta, mutta jäi tiukassa alamäkiväännössä viidenneksi.

– Ikävä ratkaisupaikka – kuka uskaltaa mennä tuosta juoksemalla alas? näytti Boström kartalta kisan jälkeen jyrkkää rinnettä, jossa Norja otti lopullisen etumatkansa.

Boström sai hyvät lähtöasemat ankkuriosuudelle Pasi Ikosen mainion toisen osuuden jälkeen. Ikonen nosti vahvalla juoksulla Suomea peräti kymmenen sijaa ja kavensi eroa kärkeen minuutilla.

– Olin sama kaveri kuin perjantain keskimatkalla, mutta nyt heittäydyin tähän suoritukseen kuten pitää – ilman turhia pohdiskeluja. Nyt oli kivaa. Osasin suunnistaa ja juoksin kovaa, summasi perjantain keskimatkalla epäonnistunut Ikonen viestinsä.

Ikonen juoksi kakkososuuden kovimman osuusajan.

Suomen aloittaja, MM-ensikertalainen Mikko Sirén tuli vaihtoon sijalla 14 noin 3,5 minuuttia kärjen jälkeen. Sirén aloitti osuutensa hyvin, mutta varvauksen jälkeinen rasti oli hänelle kohtalokas. Sama alue kostautui Suomelle myös naisten viestissä.

– Alku oli hallittua ja sellainen, mitä olimme sopineet. Varvausta ennen tein jo pienen virheen ja kilpailukeskuksen jälkeen menin vähän huonolla suunnalla väärälle hajontarastille. Siinä tuli iso ja turha virhe, Sirén myönsi.

Suomi oli vuosi sitten Vuokatin MM-viestissä myös viides. Viime vuosina on jouduttu tottumaan paljon huonompiinkin sijoituksiin.

– Siihen nähden ja tähän viikkoon tämä oli hyvä sija, muistutti myös ankkuri-Boström.
Suomen ero Ruotsiin maalissa oli seitsemän minuuttia.