Viides sija Suomen naisille

Italian MM-kilpailut päätyivät Suomen osalta ilman mitaleita. Suomen taistelu MM-viesteistä toi joukkueille niin miehissä kuin naisille viidennen sijan.

Naisissa Suomen viestiä lähti viemään flunssasta toipunut Sofia Haajanen. Alun hyvin taistellut nainen sortui varvauksen jälkeen isoon virheeseen ja saapui vaihtoon kahdeksantena 5.56 kärjessä vaihtanutta Sveitsiä jäljessä.

– En tajunnut siitä alueesta mitään ja pakko oli lähteä jonnekin, omasta rastistaan ohi mennyt ja kärjessä menevää joukkoa 9. rastille seurannut Haajanen manaili maalissa.

Toisella osuudella Saila Kinni eteni tasaista vauhtia, mutta kärkijoukkueet Sveitsi, Tanska ja Ruotsi repivät eroa takana tuleviin. Vaihdossa Suomi oli kuudes, mutta ero kärkeen oli kasvanut lähes 8 minuuttiin.

– Meni kyllä hyvin, mutta tosi tarkkaan sai ottaa rastit. Ketään en nähnyt ja varmaan joukkueet kärjessä pystyivät pitämään parempaa vauhtia yhdessä, Kinni pohdiskeli maalissa.

Ankkuriosuudella Minna Kauppi näytti, että epäonnistuneesta valmistautumisesta huolimatta potkua löytyy. Kauppi otti kiinni edellä lähteneen Norjan, mutta teki varvauksen jälkeisellä rastilla virheen ja tuli maaliin lopulta viidentenä. Kauppi oli tyytyväinen suoritukseensa ja siihen, että pystyi kaikesta huolimatta haastamaan kärkinaiset.

– Alku meni suunnistuksellisesti tosi hyvin, mutta varvauksen jälkeen en tajunnut maastosta mitään, vaikka jo eilen kartoitin aluetta. Hyvä, kun lähdin juoksemaan enkä jäänyt eiliseen surkeuteen rypemään, Kauppi sanaili.

Viestin voitti Sveitsi joukkueella Sara Luescher, Sabine Hauswirth ja Judith Wyder. Hopeaa otti vain 11 sekuntia Sveitsin jälkeen Tanskan kolmikko Emma Klingenberg, Ida Bobach ja Maja Alm. Pronssia nappasi Ruotsi Helena Jansson, Annika Billstam ja Tove Alexandersson.