Taini kaipasi vaativampaa sprinttifinaalia

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini oli pitkän sprinttipäivän päätteeksi tyytyväinen naisten panokseen, mutta miesten päivä oli pettymyksiä täynnä. Taini kaipasi erityisesti finaalista taidollisesti vaativampaa kisaa.

– Fyysisesti olemme hieman jäljessä terävintä kärkeä naisissa. Sitä olisi vaativammassa kisassa pystynyt taidolla paikkaamaan. Saatiin se, mihin tänään pystyttiin, Taini korosti sprinttipäivän päätteeksi.

Päivän positiivinen yllättäjä oli päävalmentajankin papereissa pikahälytyksen MM-areenoille saanut Anna Närhi, joka oli 14.

– Annalle pitää nostaa hattua, kun pystyi varsinkin tällaisella radalla loistavaan suoritukseen, Taini kehui Närheä.

Miesten sprinttipäivään päävalmentaja oli pettynyt. Boströmin putoaminen finaalista jätti paljon jossiteltavaa.

– Hän olisi ollut varmasti vahva finaalissa, mutta karsinta kuuluu kisaan. Tänään asiat eivät natsanneet. Finaalin suomalaismiehet sortuivat reitinvalintavirheisiin. Ei voi olla tyytyväinen, kun tehtiin isoja reitinvalintavirheitä ja niistä tuli isoja tappioita. Suoritukset kaatuivat reitinvalintavirheisiin, mutta ei tänään olisi ollut jalkojakaan kärkeen asti, Taini tunnusti.