Suomen nelikko MM-sprinttiviestiin

Suomi lähtee maanantaina Trentossa kilpailtavaan suunnistuksen MM-sprinttiviestiin nelikolla Sofia Haajanen, Mårten Boström, Tuomo Mäkelä ja Venla Niemi. Suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan Juha Tainin mukaan nelikko lähtee hakemaan MM-historian ensimmäisestä sprinttiviestistä mahdollisimman hyvää sijoitusta.

– Taktiikkana on pysyä mahdollisimman lähellä kärkeä heti alusta lähtien. Aiemmin kilpaillut sprinttiviestit ovat osoittaneet, että kauempaa ei nousta kärkeen, Taini ennakoi maanantain kisaa.

MM-sprinttiviesti kilpaillaan neljällä osuudella ja naisille on korvamerkitty aloitus- ja ankkuriosuus, miehet puolestaan suunnistavat väliosuudet.

– Uskomme, että tällä järjestyksellä saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Jos ajattelisimme, ettemme pysty olemaan loppuun asti siinä kapinassa mukana, lähtisimme matkaan toisella järjestyksellä, Taini vertaa.

Sofia Haajanen juoksee MM-Italiassa myös pitkän matkan finaalin. Hän kokeili sprinttiviestin aloitusosuutta jo Imatran maailmancupin yhteydessä, jossa Niemi ankkuroi Suomen joukkueen kuudenneksi. Haajasen tavoin myös Mäkelä on ensimmäistä kertaa sprinttiviestissä Suomen ykköskvartetissa. Boströmillä riittää varmasti viestivirtaa lauantain karsiutumisen jälkeen.

Sprinttiviesti alkaa maanantaina Trenton vanhassa kaupungissa klo 18.25 Suomen aikaa. Suora tv-lähetys alkaa Yle TV2:lla klo 18.20.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail