Suomelle hopeaa ja pronssia MM-temposta

Suomi lähti hyvistä asemista tempon finaaliin ja lopputuloskin oli hyvä, sillä MM-temposta kotiintuomisena on kaksi mitalia, Lauri Kontkasen hopea ja Pinja Mäkisen pronssi. Kultaa otti Norjan Martin Jullum. Kilpailusta jäi kuitenkin huono maku, sillä lopputulokseen vaikuttivat kilpailijoista riippumattomat tekijät.

Hopealle karsinnan kuudennelta sijalta noussut Kontkanen ei kuitenkaan pystynyt juhlimaan mitalia. Finaalikilpailu järjestettiin linnapuistossa, jonka piti olla suljettu, mutta joka olikin avoinna kaikille. Varsinkin Kontkasen suoritusta haittasivat rastien läpi kulkeneet ihmiset.

– Siinä tuli ratkaisevalla hetkellä 10 hengen porukka näkökenttäni eteen ja pahimmillaan oli kolme lippua peitossa. Siinä rastipisteessä meni ylimääräistä aikaa ainakin 20 sekunttia, Kontkanen manaili järjestäjien virhettä, mistä tehtiin myös protesti, joka ei kuitenkaan mennyt läpi.

Suomi teki myös toisen protestin siitä, että Rusanen näki kolmannelta rastipaikalta neljännen pisteen lippuja ja vastasi ylimääräisten lippujen takia väärin kahteen tehtävään. Myöskään tämä protesti ei mennyt läpi.

– Huono fiilis jäi. Tiesin kyllä, että voin hyvällä suorituksella nousta mitaleille, mutta en toivonut nousun tulevan toisten epäonnella, Kontkanen pohti hopeaansa.

MM-tempo, Italia, yhteistulokset karsinta ja finaali

1) Martin Jullum NOR 546,5, 2) Lauri Kontkanen FIN 576, 3) Pinja Mäkinen FIN 584, 4) Antti Rusanen FIN 605,5, 5) Marit Wiksell SWE 680, 6) Tomas Lestinsky CZE 760