Historian ensimmäisen sprinttiviestin MM-kulta Sveitsiin

Sveitsiläiset veivät tasaisella suorituksella MM-sprinttiviestin kultaa Trentossa Italiassa. Joukkueessa suunnistivat Rahel Friederich, Martin Hubmann, Matthias Kyburz ja Judith Wyder. Hopeaa vain kolmen sekunnin erolla sveitsiläisiin otti Tanska joukkueella Emma Klingerberg, Tue Lassen, Sören Bobach ja Maja Alm. Pronssille kiisi 11 seuntia voittajan perään venäläisnelikko Anastasia Tihonova, Gleb Tihonov, Andrei Hramov ja Galina Vinogradova.

Suomi jäi kärjestä

Suomen joukkuetta viilailtiin vielä viime hetkellä, kun ensin Sofia Haajanen ja sitten Tuomo Mäkelä kärsivät kurkkukivusta. Suomen lopullinen nelikko, Venla Niemi, Severi Kymäläinen, Mårten Boström ja Marika Teini, oli viestissä kahdeksas.

Viestin aloitti Venla Niemi, joka vaihtoi kahdeksantena 24 sekuntia kärjestä. Niemi oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvin meni ja virheitä ei tullut. Kyllä tämä tiukkaa taistelua oli koko matkan, aloittajaksi viime metreillä päätynyt Niemi totesi.

MM-ensikertalainen Severi Kymäläinen lähti kuljettamaan viestiä toisena. Ero kärkeen kasvoi hänen osuudellaan 1,20:een ja vaihdossa sijoitus oli vasta 14.

– Kaikkeni annoin ja kyllä tämä oli tänään maksimisuoritus. Rata oli pelkkää juoksua ja ne pari reitinvalintaväliä pilattiin näyttämällä ne screenillä ennen osuutta, Kymäläinen manaili helppoa rataa.

Kolmannella osuudella tiukkaan takaa-ajoon lähti sprintin karsintaan sunnuntaina jäänyt Mårten Boström. Mies nostikin Suomen sijoitusta neljä pykälää ja lopulta ero kärkeen oli vaihdossa 1,12.

– Oli kiva juosta. Lopussa oli kyllä väsynyttä miestä ja huuto kuuloi varmaan paremmin kuin kulkusten kilinä, yleisön varoittamiseen jaloissa olevilla kulkusilla varustautunut sprintteri totesi.

Neljännellä osuudella Marika Teinillä ei ollut tehtävänä kuin nostaa suoritusta hajasijoja.

– Tänään olisi ollut ihan hyvät jalat, mutta lopussa kuulin, että edessä on vaan tyhjää, joten en enää puristanut ruuvia enempää. Kyllä tästä jäi parempi mieli kuin henkilökohtaisesta kilpailusta, kahdeksantena maaliin 2,25 voittajaa perässä saapunut Teini totesi.

Kilpailun tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail