Sari Anttonen odottaa ensimmäistä MM-starttia jännityksellä

Sari Anttosen MM-urakka ensimmäisissä aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa alkaa huomenna, kun juostaan pitkän matkan kilpailu. Viimeinen viikko on sujunut rauhallisissa merkeissä. Ohjelmassa on ollut kevyttä valmistautumista ja pari kovempaa harjoitusta. Korkealla olleessa hotellissa joukkue oli hyvässä eristyksessä muusta maailmasta, sillä paikassa oli hotellin lisäksi ollut kuin metsää, eikä edes internet toiminut alueella. Nyt joukkue on kokoontunut yhteen Lavaroneen.

Anttonen kertoo, että mielialat ovat vaihdelleen MM-paikan selvittyä laidasta laitaan.

– Välillä on ollut suurta epätoivoa ja kauhua, välillä taas kivaa odotusta. Jännää ja hienoa olla täällä, Anttonen naurahtaa.

Pitkä matka on Anttosen suosikkimatkoja tai ainakin matka, jolta on tullut menestystä.

– Pitkällä matkalla on rauha tehdä päätöksiä. Lyhyemmillä matkoilla tulee helpommin häslättyä, kun kokoajan on sellainen olo, että nyt pitää mennä jo, Anttonen analysoi.

Nuorten pitkän matkan MM-pronssimitalisti neljän vuoden takaa on tehnyt viime vuoden tasaista nousua kohti aikuisten maailman kärkeä. Anttoselta löytyy selitys parantuneisiin tuloksiin.

– Örnin Antti alkoi valmentamaan minua vuosi sitten ja paljon on muuttunut harjoittelua. Lisäksi olen saanut olla maaliskuusta asti terveenä ja siten saanut ehjän harjoittelukauden, Anttonen kertoo kehityksestään.

Viimeisen päivän valmistautumiseen ennen pitkää matkaa sujuu syöden ja juoden ja vähän jännittäen.

– Tavoitteena on saada hyvä suoritus ja välttää virheitä. Huomenna lähtöviivalla sitä tietää varmasti, mitä tekee, Anttonen luottaa.