Sprinttinaiset odottavat haastavaa kilpailua

Suomi lähtee MM-sprinttiin naisten osalta kaksijakoisella joukkueella. Kokenutta kaartia edustaa viime vuonna Vuokatista sprintin pronssia ottanut Venla Niemi ja MM-karsintoihin väärän leiman takia jäänyt Marika Teini. Kolmantena sprinttimitaleista lähtee taistelemaan MM-ensikertalainan, Anna Närhi.
Närhi sai pikakutsun joukkueeseen, kun jalkavaivoista koko vuoden kärsinyt Minna Kauppi päätti keskittyä vain keskimatkalle.

Närhi ei ota paineita isoista saappaista, jotka hänellä on täytettävänään, vaan hän lähtee hyvillä mielin hakemaan kokemusta aikuisten arvokilpailuista.

– Jo MM:een pääsy oli tavoitteiden täyttymys. En ole ainakaan vielä osannut paineita ottaa ja lähdenkin hakemaan kokemusta ja mittaamaan omaa tasoani. Päätavoitteena tehdä puhtaat ja omantasoiset juoksut, Närhi kertoo.

Marika Teinin viime vuoden MM-matka päättyi pettymykseen. Tänä vuonna toiveena on tehdä puhdas suoritus. Varmuutta kohti Italian-kilpailuja mennessä on tuonut se, että MM-valmistautuminen on tällä kertaa sujunut paremmin kuin edellisinä vuosina.

– Toissa vuona valmistauduin MM-kilpailuihin revähtäneen takareiden kanssa ja viime vuonna oli vähän keuhko-ongelmia ja ylirasitusta, mutta nyt on ihan hyvä tilanne. Vaativa kisa on varmasti tulossa. Oman haasteensa tuo kapeat kujat. Se ei riitä, että löydät sen oikean reitinvalinnan vaan lisäksi täytyy löytää ne oikeat kulmat, jonka taakse kääntyä, Teini pohtii tulevaa kilpailua.

Suurimmat odotukset suomalaisnaisissa kohdistuvat sprinttipronssia Vuokatissa napanneeseen Venla Niemeen. Mitali on toki mielessä, mutta tärkeintä on tehdä hyvä ja hallittu suoritus.

– Ei se viime vuoden tulos tässä paljoa auta. Kyllä se on tehtävä uusi suoritus ja niin hyvin kuin pystyy. Toivon ja odotan, että tulee tekninen haastava sprintti. Oma vahvuuteni on sujuvuus eli mitä haastavampi kilpailu, sitä ylempänä siellä tuloslistalla saatan olla, Niemi sanailee.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail