Sprinttimiehet valmiina Venetsian kujille

Vuosi sitten Vuokatissa sprintin MM-kultaa voittanut Mårten Boström ei ota paineita viime vuoden mestaruudesta. Edessä on uusi kisa, josta lähdetään hakemaan hyvää suoritusta.

– Olen jo kertaalleen voittanut kaikki muut. Minulla ei ole mitään tarvetta tai pakkoa tehdä sitä uudestaan. Tavoitteena on tehdä rento suoritus ja nauttia kilpailusta. Jos pitää parasta vauhtia eikä tee virheitä, niin silloin on varmaan aika hyvillä sijoilla MM-tuloksissa, Boström totesi ennen MM-kilpailua.

MM-sprintti kilpaillaan ainutlaatuisessa ympäristössä, Venetsiassa aivan kanavakaupungin ytimessä. Sekä Boström että MM-ensikertalainen Severi Kymäläinen odottavat MM-sprinttiä mielenkiinnolla. Tiedossa on, että yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia asettaa kanavineen, siltoineen ja rikkonaisine kaupunkikaavoineen urheilijoille aivan erilaisen sprinttihaasteen kuin viime vuoden Vuokatti.

– Reitinvalinnassa tarvitsee ottaa huomioon aika paljon vähemmän elementtejä kuin Vuokatissa. Siellä on kanaali, katu ja talo, eikä korkeuseroja juuri ole. Näissä olosuhteissa pitää sitten löytää se nopein reitti perille, Boström kuvaili pilke silmäkulmassa tulevaa kilpailumaastoa.

MM-ensikertalaisena sprinttiin lähtee 23-vuotias tamperelainen, Severi Kymäläinen.

– Talven ykköstavoite oli, että pääsisin MM-kilpailuissa juoksemaan. Nyt, kun paikka aukesi, niin fiilis on tietenkin mahtava. Olen yrittänyt kehittyä joka alueella, tässä iässä kehitystä vielä tapahtuu, jos pysyy terveenä. Fyysisesti ehkä annan vähän siimaa muille, mutta Luotan siihen, että pystyn tekemään sen oman hyvän suorituksen. Sujuvuus on minun vahvuutena, Kymäläinen analysoi.

Boströmin maailmanmestauus toi Suomelle MM-sprinttiin yhden lisäpaikan ja niinpä hallitsevan maailmanmestarin ja Kymäläisen lisäksi Suomea Venetsian kaduilla edustavat Tuomo Mäkelä ja toinen MM-ensikertalainen, Antti Anttonen.