Hiihtosuunnistus sai tukea nihkeästi

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön (HUY) jakama valmennustuki kutistuu hiihtosuunnistuksen osalta merkittävästi. Hiihtosuunnistus saa tälle vuodelle Olympiakomitean valmennustukea 5000 euroa, kun se vielä vuosi sitten oli 15 000 euroa.

– Hiihtosuunnistuksen saaman tuen määrä euroissa oli selkeä pettymys. Periaatteessa on kuitenkin hyvä, että hiihtosuunnistus pysyy tuettavien lajien listalla. Täytyy toivoa, että Olympiakomitean omat rahoitushaasteet jatkossa hellittävät ja hiihtosuunnistus pääsee kasvu-uralle myös tukien muodossa, toivoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Hiihtosuunnistus on arvioitu samaan lajikategoriaan muodostelmaluistelun kanssa. Vaikka tuki kutistuikin merkittävästi, pidetään hiihtosuunnistuksessa tehtyä työtä hyvässä arvossa.

– Hiihtosuunnistus on saanut Olympiakomitean arvioinneissa myönteistä palautetta. Lajissa on toimiva valmennusjärjestelmä, hyvät urheilijat ja valmentajat sekä huoltotiimi, summaa Ilomäki.

Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut vuotuiset talvilajien urheilija-apurahat. Tänä vuonna apurahaa ei saanut yksikään olympialajien ulkopuolinen urheilija, joten hiihtosuunnistajatkin saivat jäädä nuolemaan näppejään.

Mervi Pesu jättää A-maajoukkueen valmennusryhmän

Viime vuoden hiihtosuunnistuksen naisten ykköstykki Mervi Pesu ei aio ensi kaudella osallistua A-maajoukkueen leiritykseen. Pesu ei kuitenkaan aio lopettaa uraansa, vaan tähtäimessä on menestys vuoden 2015 Norjan MM-kisoissa.

– En nyt lähde erittelemään mitenkään syitä maajoukkueesta lähtemiseen, mutta hiihtosuunnistusta en aio tähän lopettaa, Pesu kommentoi.

Naisten A-maajoukkueeseen kuuluu Pesun lähdön myötä enää kolme urheilijaa: Ulvilan Uran Mira Kaskinen sekä Haapamäen Urheilijoiden Sonja Mörsky ja Milka Reponen. Mahdollisista muutoksista valmennusryhmiin päätetään myöhemmin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail