Saila Kinni parhaaseen MM-sijoitukseensa

Saila Kinni oli paras suomalainen suunnistuksen MM-kisojen naisten keskimatkalla Italian Campomulossa. Kinni oli raskaassa kisassa seitsemäs. Kisan voitti Ruotsin Annika Billstam, jolle maailmanmestaruus oli uran toinen. Tanskan Ida Bobach otti MM-hopeaa ja Ruotsin Tove Alexandersson pronssia. Venla Niemi oli 17. ja Minna Kauppi 24.

Billstam on kilpaillut alkukaudesta harvakseltaan. Hän panosti päivätyön ohella harjoitteluun kotimaassa ja se kannatti.

– Jos voittaa MM-kultaa, on varmaan hyvässä vireessä. Kisa tuntui hyvältä, vaikka tämä oli uskomattoman fyysinen rata ja maasto. Tein heti ykköselle virheen, kun pidin sitä helppona rastina enkä noudattanut taktiikkaani, kertoi mestari kisan jälkeen.Hän pääsi kultavauhtiin vasta kolmosrastin vaikeuksien jälkeen.

Suomen Saila Kinni otti uransa parhaan MM-sijoituksen ollen seitsemäs. Hän oli tyytyväinen kisaansa, vaikka pitkän rastivälin virhe verottikin aikaa.

– Pitkä väli ei mennyt nappiin. Pitää vähän sitä sulatella, mutta kyllä mä tyytyväinen olen, myönsi Kinni maalissa.

Sekä Venla Niemi että Minna Kauppi tunsivat kisassa väsymystä, eikä paras vauhti löytynyt.

– En jaksanut edes kävellä mäkiä ylös. Onkohan tauti jäänyt päälle? Tämä oli uskomattoman surkean kauden paska lopetus, tuskaili repaleisesta alkukaudesta kärsinyt Kauppi vaikean kisan jälkeen.

– Kuutoselle tuli isohko virhe ja sen jälkeen rupesi tuntumaan pahemmalta. Vaikea sanoa, miksi oli näin rankkaa, Niemi ihmetteli väsymystään kisan aikana.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail